2012. november 26., hétfő

A zemútnyócév



http://fsp.nolblog.hu/archives/2012/10/09/A_zemutnyocev/

Bocsika, ha szabad bátorkodnom, de az iránt érdeklődnék, hogy te, Picinypofám, mit méltóztattál csinálni a zemútnyócév alatt? Tudod, amiről annyit beszéltél az elmúlt két évben. Nem bosszantásból kérdezem, nem azért, hogy ki gyere a sodrodból.
Pusztán kíváncsiság a részemről, tudásvágy.
Érdeklődés szintjén, ha szabad bátorkodnom.

Mert jó, a szocik korruptak voltak, meg impotensek. Talicskával tolták ki a Nokiás dobozokat. Hallottuk elégszer, jön már ki a könyökünkön. Mindent lehet rájuk mondani, megteheted, Picinypofám, van hozzá médiád dögivel. Hullámhosszod, csatornád, frekvenciád. Az özönvizet is ők hozták az országra, meg a pestist és a tatárjárást. Ők hívták be az oroszokat, a németeket, a törököket, az IMF-et.
Minden tudunk, Picinypofám.Csak azt nem tudjuk, hogy te mivel töltötted a zemútnyócévet?
Azon kívül, hogy a hazafiakkal összehugyoztattad a Kossuth teret, mert a haza nem lehet ellenzékben. Ezt nagyon szépen kitaláltad annak idején, Picinypofám. Előremutató gondolat volt, és nagyon felemelő!
Bizisten nem kötözködés, csupán miheztartás végett és tényleg csak zárójelben: tölthetted volna hasznosabban a zemútnyócévet! 
Használhattad volna másra is, mint rombolásra. Gondolkodásra, teszem azt.
Hogy mi legyen, amikor majd ti lesztek. Az oktatással, az egészségüggyel, a gazdasággal. Az inflációval, a növekedéssel.
Magyarországgal, Picinypofám.
Építkezni kellett volna. Programokon agyalni, szakértőket megkérdezni, közgazdászokkal konzultálni.
Erre kellett volna használnod a zemútnyócévet.
Ehelyett csak egy Matolcsyra futotta, megalázott közmunkásokra, megvezetett pedagógusokra.
Egy bugyuta, perverz tündérmesére.
Nem sok, tudod azt te is. Kevesebb több lett volna.
Egy dolog foglalkoztatott, Picinypofám, de az nagyon: hogy miként lehet megszerezni a hatalmat. Minél többet.
És megtartani. Az idők végezetéig, de minimum mindörökké.
Ez járt egyedül a fejedben Picinypofám. Ezért kellett lebontani a demokráciát, megbénítani a szakszervezeteket, szárnyaszegetté tenni az alkotmánybíróságot.
Leharcolni mindent: ezt tudtad letenni az asztalra a zemútnyóccévben.
Sajnálom Picinypofám, ezt elkúrtátok. Nem picit, nagyon.
Ha szabad bátorkodnom.

Kommentek :


– Politikamentes, zöld, környezetvédős műsort hallgatok a minap, riporteri kérdés: "Milyen sok vízimadár lakja a környéket, UGYE nem volt ez mindig így?" Válaszol a riportalany: "Valóban, a ZEMÚTNYÓCÉV környezetromboló politikáját kellett helyrehoznunk, de ma már ismét madaraktól hangos a vidék. Aranyos, ugye?

– Ha a zemútnyócévben Orbán nem szabotálta vóna a kormány munkáját, akkor nem csak 83, hanem 283%-ra vitték volna fel az adósságot! Nem csak a Malévot és a moszkvai kereskedelmi kirendeltséget, de a vizet, a földet és a levegőt is eladták volna! Minden faluban lenne 40 centis kilátó és kutyawellness, Budapesten meg kormánynegyedek tucatjai egy-egy új metróval és saját Időkerékkel! A kórházakban lépcsőnként vizitdíj automata és ágyanként páncélterem! Sajnos a sok remek Gyurcsány ötlet közül csak a kordonok és a hipermodern vízágyú beszerzése valósult meg, pedig ő aztán naponta képes volt 10-15 remek tervet előadni. Sajnos ennek örökre vége.

– Neked nem tűnt fel, hogy szétb…k a jogállamot és a demokratikus berendezkedés alapjait Magyarországon? Te nem vetted észre, hogy elvonták az alkotmánybíróság jogköreit? Nem tünt fel, hogy totális állami kontroll alá vonták a médiát? Nem lengett be a szemcsid elé, hogy az ügyészségtől a bíróságig, a pszáf-tól az ászig mindenhol Orbán embere csücsül kilenc évre kinevezve? Nem vetted észre, hogy az uralkodó párt saját magának csinált választási törvényt? Nem tűnt fel, hogy a három legfőbb közjogi méltóság három egykori koleszos szobatárs? Nem vetted észre, hogy az alkotmányt lenullázták és kényük kedvük szerint változtatják, miközben ez jelenti (jelentené) egy demokratikus jogállam alapjait?! Nem tűnt fel gondolom az sem, hogy szétbarmolták az ombudsmani rendszert és a költségvetési tanácsot! Most éppen a 2014-es választások elcsalásán dolgoznak a regisztrációs törvénnyel…

– Azért ezt visszafelé is meg lehet kérdezni: a zorbánozáson kívül van-e egyetlen terv? A mostani ellenzéki műhelyben készül-e valami program? Az oktatásról, közmunkáról, egyebekről? Mert mintha régebben sem működtek volna ezek a rendszerek. Két év alatt épült le a demokrácia vagy sose volt? Az elmúltkétévezés mennyiben más,mint a nyolcévezés? Lehet-e nemszeretem dolgok ellen ugyanazzal a nemszeretem módszerrel hadakozni?

És mit jelent az, hogy 2014 után visszaállítjuk a rendet? Milyen rendet? Ami a kétharmados buktához vezetett?



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.