2012. november 24., szombat

Izraeli és palesztin kommunisták a háború ellen



2012. nov. 21.
Faire vivre et renforcer le PCF – http://lepcf.fr/spip.php?page=article&id_article=1457

A Palesztin Nép Pártja közleménye (PPP)

 
2012. nov. 29-én a palesztin néppel való szolidaritás nemzetközi napján az ENSZ Palesztinának státuszáról fog szavazni (a közgyűlés nem hivatalos tagállamaként). Közel egy évszázada, hogy népünk nemzeti jogait tagadják megvonva az alapvető emberi jogokat is.
Két héttel e dátum előtt, 2012. nov. 14-én Izrael  újabb offenzívát indított a gázai övezet ellen. Az agresszió beleértendő a januárra tervezett izraeli választások kereteinek összehangolásába.
Gázában egy ostromlott nép elleni bűnös támadáshoz asszisztálunk. A biztonsághoz ennek semmi köze nincs, minden népünk elidegeníthetetlen önrendendelkezési joga tagadása körüli forog. Az izraeli kísérletek arra, hogy az ENSZ előtti kérésünk elé akadályokat állítsanak, nem akadályozzák népünket abban, hogy egysége és nemzeti felszabadítási törekvését fenntartsa, folytassa a tartós, teljes és igazságos béke keresését.
1948 óta elszenvedjük, hogy kifosztanak, elüldöznek bennünket. Közel egymillió palesztint erővel kényszerítettek háza elhagyására Palesztinában. Saját földünkön kerültünk veszélybe. Az 1967 júniusi izraeli megszállás új szenvedéseket hozott. A 45 éves megszállás izraeli politikája a föld kisajátításán, a telepeken, a gázai és ciszjordániai ostromon, a házak lerombolásán, a katonai kerületeken, a  checkpointeken és a földünket elválasztó falon nyugszik.
Az izraeli megszállásnak véget vetni, ez a palesztinok számára az egyetlen kiút, hogy prosperitással és fejlődéssel teli életet folytathassanak. Ez az egyetlen módja szabadságunk és méltóságunk elérésének.
Hisszük, hogy a Palesztin Felszabadítási Mozgalom kezdeményezése az ENSZ-nél Palesztina státusza felülvizsgálatára egy fontos pozitív politikai és közösségi lépés, amely közelebb visz bennünket ehhez a szabadsághoz. Céljaink szerint helyes irányba lépés, az igazságos és teljes béke felé, amely az ENSZ határozatainak nemzetközi legitimitásán alapul. Teljes mértékben támogatjuk ezt a javaslatot, ahogyan támogattuk Palesztinának az ENSZ teljes jogú tagjakénti jelöltségét is a múlt évben. Pártunk fontos szerepet játszott a kezdeményezés ösztönzésében és abban, hogy minden kommunista és baloldali pártot ennek pártolására szólított. 
Újabb felhívást bocsátunk ki harcunk és erőfeszítéseink támogatására, mely utat nyithat a valódi szuverén palesztin állam előtt az 1967. jún. 4-i határok alapján. Arra szólítunk benneteket, erősítsétek meg állásfoglalásotokat, akcióitokat és harcotokat nemzetközi téren
– az izraeli agresszió azonnali megszüntetéséért, Gáza földi inváziója megakadályozása érdekében;
– támogassátok a palesztin állam elismerését az ENSZ-nél.
Eljött Palesztina ideje. Bizonyosak vagyunk abban, hogy szolidaritásotok segíteni fog minket legitim célunk elérésében avégett, hogy a következő szakasz a mi államunk ünneplése legyen  és ne csak jámbor óhaj jogtalanul megfosztott államunk után.
Ha Izrael nem vet véget az 1967-ben megkezdett megszállásának, továbbra is gátolja a szabad és szuverén palesztin állam felállítását és folytatja agresszióját Gázában és Ciszjordániában, a most Gázában tapasztalt szörnyű jelenetek újból és újból meg fognak ismétlődni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.