2014. február 19., szerda

Brüsszel elégedett Budapesttel



 


 

Méghogy szabadságharc Brüsszel ellen? Méghogy «onnan aztán nem dirigálnak nekünk»?


A bizottság üdvözli a magyar makrogazdasági helyzet javulását - írta az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága a 2013. december 4-10. között lezajlott negyedik felügyeleti látogatásról készült elemzésében.


A brüsszeli szakértők úgy látják, hogy 2014-ben a GDP-arányos költségvetési hiány a maastrichti 3 százalék közelében alakulhat, ahogyan azt előírták. A bizottság szerint 2015-ben is a limit alatt maradhat a deficit, a «kormány jól teljesít» a megszorításokban.

Azonban az államadósság alakulásával kapcsolatban a jelenlegi folyamatok alapján nem várható, hogy teljesül a folyamatos GDP-arányos csökkentés előírása. Következésképpen a megszorításokkal nem fog leállni a választások utáni új kormány sem.


Összességében Brüsszel osztja a magyar hatóságok véleményét, miszerint az ország képes eleget tenni fizetési kötelezettségeinek. Ugyan az ország szinte semmi másban nem képes pozitívumot produkálni, de az egyre inkább nyomorba süllyedő néppel tovább fogja fizettetni azt az adósságot, amelyet nem a nép vett fel, nem rá költötték és már háromszor visszafizette kamatjaiban.
Kockázatot a nemzetközi pénzügyi környezet változása, valamint a devizahiteles mentőcsomag finanszírozása jelenthet - olvasható a kedd délután kiadott elemzésben. Csak az időjárás fog enyhülni, se nem a válság, se nem a nemzetközi piac megítélése Magyarország besorolásában. Ellenben csúnya viharok várhatóak, ha a devizahitelekbe érdemlegesen – a bankok kárára – beavatkozna a kormány!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.