2014. február 10., hétfő

Hogyan válnak szét a szavak és tettek az EU-ban



 

"Az EU honorálni fogja elkötelezettségét Svájc irányában és ugyanezt várja partereitől is", jelentette ki az Európai Parlament elnöke, Martin Schulz, a (tőke, a szolgáltatások és munkaerő) szabad mozgása elutasításának svájci népszavazása másnapján (a bevándorlás korlátozása).
 
Martin Schultz nagyon sajnálja, hogy ez lett a szavazás végeredménye,  de  “a svájci kormány dolga lesz, hogyan hangolja ezt össze nemzetközileg vállalt elkötelezettségeivel" tette hozzá. "Megfelelően elemezni kell, ésszerűen és nyugodtan kell reagálni. Svájc az EU kulcspartnere, a mozgás szabadságából ő is profitál. A mozgás szabadsága egyik alapvető pillérünk».

Bizony, csakugyan, az EU-nak  ez alapvető pillére. Ez biztosítja ugyanis a munltinacionális vállalatok érdekérvényesülését, a «szabad és akadályozatlan versenyt», a dolgozók egymás elleni konkurenciaharcát. Ezért mindent meg kell előzzön, még a demokráciát is, a svájci honpolgárok demokratikus döntését is felül kell írnia – mondja ez a szociáldemokrata vezető kórusban Merkellel. S még arra is bíztatja  a svájci kormányt, tegye magát túl a kinyilvánított népakaraton és inkább engedelmeskedjen a «nemzetközi kötelezettségeknek»…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.