2014. február 14., péntek

Röviden


♦ Olaszország: a trojka követelte strukturális reformokat nem elég gyorsan megvalósító Enrico Letta miniszterelnök lemondásra kényszerült. A «radikális fellendítési programot, mély változtatást» reklamáló Matteo Renzi firenzei polgármester kisebbségbe szorította a Demokrata Párton belül.
 
 Görögország:  miközben a hivatalos sajtó arról lelkendezik, hogy látszik az alagút vége, a hivatalos munkanélküliség már novemberben elérte a 28 %-ot, közel 2 ponttal súlyosbodott egy év alatt. A 25 évnél fiatalabbak munkanélkülisége pedig meghaladja a 61 %-ot.

 Közép-Afrika: miközben az átdobott 1600 francia katona katonai hadműveletet készít elő, F. Hollande üdvözölte az ENSZ engedélyét, és kijelentette, hogy vizsgálja további csapatok küldését.

A francia munkáltatói szövetség (Medef) frontálisan támadja egyebek mellett a munkanélküli biztosítást, melyet a szakszervezetek kereken provokációnak minősítenek. A CGT kijelentette, hogy «a munkáltatói offenzívával szemben tovább folytatjuk a mozgósítást (…) egységgyűlések tartását javasoljuk az egész országban (…) és tüntetést febr. 27-re, a tárgyalások folytatásának napján Párizsban.»

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.