2014. február 6., csütörtök

Röviden




A korrupció birodalma

Az Európai Unió országainak évente 120 milliárd euró kárt okoz a korrupció – állapította meg az Európai Bizottság jelentésében, amelyből kiderül, hogy a korrupció minden tagállamban jelen van. EU átlagban az állampolgárok 76 százaléka tartja kiterjedtnek országában a korrupciót, 26 százaléka látja úgy, hogy a korrupció jelen van mindennapi életében. Az EU-ban a vállalatok átlagosan 43 százaléka állítja, hogy kivételezést, korrupciót, álpályázatokat tapasztal.


NAV-ügyek

Ismét áfacsalás gyanúsítottjait vették őrizetbe; a botrányos cégeltüntetésekből minden hétre jut egy; politikusok nem tudnak számot adni külföldi banki elhelyezéseik eredetéről; ma reggel megtudhattuk, négymilliárd forintos, bűnszervezetben elkövetett adócsalással vádol egy tatabányai könyvelőirodát a megyei főügyészség. Node a NAV a múltkor kijelentette, ellenőriztek mindent és nincsenek csalások!


Szembesítés

"A brüsszeli multik, bankárok és bürokraták újabb támadásra készülnek a magyar családok ellen" - mondta a miniszterelnök 2014. február 3-án. Előtte azt jelentette ki, hogy az EU-ban Magyarország … semmit nem akadályoz, mindent megszavaz”.


Osztályharc

Londonban több metróállomás kedden és szerdán nem nyitott ki, két szakszervezet is sztrájkot hirdetett a pénztárak bezárása és többszáz álláshely megszüntetése miatt, s a következő héten előreláthatóan újabb 48 órás munkabeszüntetés lesz. Márc. 18-ra Franciaországban is sztrájk és tüntetés várható a kormány és a munkáltatók kötötte «felelősségi paktum» ellen, a fiatal mezőgazdasági termelők szakszervezete pedig felháborodottan tiltakozik a nagy kereskedelmi cégek szándéka ellen, amelyek 32 eurócentre akarják csökkenteni a tej felvásárlási árát, amely 2013 tavasza óta 35 cent, de a termelők megélhetése biztosításához ez is elégtelen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.