2014. április 11., péntek

A francia POI (Független Munkáspárt) felhívása




Bojkottáljuk a május 25-i európai választásokat!



Felhívás minden dolgozóhoz és állampolgárhoz  



. Erősítsük meg, hogy elutasítjuk a köztársasági elnök munkásellenes politikáját!
. Erősítsük meg, hogy elutasítjuk az Európai Unió szigorítási politikáját!
. Szakítást az Európai Unióval!
. Az uniós szerződések eltörlését! Ne szavazzunk május 25-en az európai parlamenti választásokon!



Március 23-án és 30-án a nép kifejezte, hogy nem kér az Hollande-kormányból, a szociális vívmányok és a demokrácia megsemmisítéséből, abból a politikából, amelyet az EU-nak alávetett kormányok folytatnak és a földrész minden népére rákényszerítenek. 

Április 8-án Manuel Valls miniszternök a «harci kormány» nevében a szociális pusztítás olyan programját jelentette be, amely még «messzebbre, gyorsabban» akar jutni.

Ma pedig az Európai Unió által kötelezett kritériumok tiszteletben tartása nevében minden politikai erő, ideértve a Front Nationalt is, arra szólít, hogy voksoljunk az úgynevezett Európai Parlamentre!

A tények tanusítják, hogy az EU, szerződései, intézményei, az Európai Központi Bank a nemzetközi pénzügyi tőke, a bankok, a spekulánsok igényeit, egyedül ezek érdekeit szolgálja azzal, hogy:

— az európai népeket megfosztja minden demokratikus és szuverén joguktól;

— a bankokat és spekulánsokat támogatja eurómilliárdok ezreivel;

— kötelezően megszabja szigorításokra és ellenreformokra épülő politikáját, amelyben a kormányok az adósság és a deficitcsökkentés nevében végrehajtják a jogok és garanciák leépítését.

Az Európai Unió pusztítja Görögországot, dönti romba Portugáliát, általánossá teszi a nyomort Spanyolországban, szerződésévél a megsemmisülésbe taszítja Ukrajnát.


Franciaországban az Európai Unió az Hollande-Gattaz-Valls felelősségi paktumát jelenti.



Csak a dolgozók, a fiatalok, a nyugdíjasok megtévesztésére szolgál, hogy az Európai Parlament tehet valamit az EU és az EKB politikájának megváltoztatása érdekében!



Megtévesztés, hogy szavazzunk a «szociális Európára», az «európai társadalmi párbeszédre», már 20 éve szolgál ez arra, hogy simábban nyeljük le szerzett jogaink elvesztését, ki-ki saját országában!

A francia nép már nemet mondott az Európai Alkotmányra, 2005-ben. Azóta az egymást követő kormányok mindegyike sárba tiporta ezt a döntést, 2012-ben ratifikálták a TSCG-t (szerződés a Gazdasági és Pénzügyi Unión belüli Stabilitásról, Koordinációról és kormányzásról, GPUSKK), erőszakot téve a legelemibb demokrácián.

Nemet mondtunk 2005-ben! Nemet mondunk 2014-ben!



Erősítsük meg együtt: az Unió szerződéseit meg kell szüntetni intézményeivel, központi bankjával, úgynevezett parlamentjével együtt.

A szavazás bojkottjával mutassuk ki, hogy követeljük a Unióval való szakítást!



Ne fogadjuk el a demokrácia szimulálását, legyünk szolidárisak a görög, portugál, spanyol és más népekkel, amelyek fellázadnak az európai uniós tervek ellen.

Dolgozók, fiatalok, mindenféle irányzathoz tartozó aktivisták, akik a felelősségi paktummal szembeni harcban elköteleztétek magatokat, mint mi, mindenféle ellenreform és egyéb intézkedés ellen, gyűjtsük össze erőnket és mondjuk ki együtt:


Nemet az Európai Unióra! Nemet az Európai Parlamentre! Nemet az európai szerződésekre!  Nemet a szigorításokra! Nemet a felelősségi paktumra!


Igent az európai népek és nemzetek szabad szövetségére!


2014. ápr. 9.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.