2014. április 8., kedd

Találós kérdés




Vajon kiről van szó az alattiakban?

(Megfejtőink éles elméjében bízva értékes nyereményeket nem sorsolunk ki…)

Segítség:

  • ezeket a pénzeket egy bizonyos személy érdekeltségeinek a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségen (NFÜ) keresztül fizették ki (miután az Orbán közvetlen irányítása alá került);
  • az egyik érdekeltség, a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztő-, Kutató- és Tudástranszfer Központ Kft. 400 millió forintot kapott "a központ működéséhez kapcsolódó megalapozó kutatásokra" (2012 közepe óta összesen 2,2 milliárd forint állami és uniós támogatást nyertek el).
  • egy másik érdekeltsége, a Malév Air Tours Kft. 56 millió forintot kapott, amelyet "komplex fejlesztésre" költhetnek el.
  • 2013. december 17-én a harmadik érdekeltség, az OTI Zrt. is kapott 173 millió forint támogatást ugyanezen az operatív programon belül, majd december 18-án az OTI Zrt. újabb 249 millió forinthoz jutott, de más operatív programból és más címen.
  • szintén december 18-án a Malév Air Tourst is megtámogatták 137 millió forinttal, hogy utaztatás-ügyviteli portált hozhasson létre.
  • ugynanekkor, december 18-án ítéltek meg 248 millió forintot a Magyar Fogászati Turizmus Szervező Kft.-nek.

Az Átlátszó számítása szerint a pénzek végösszege 2,2 milliárd forint, a kormányzati tartalékból kiosztott pénzzel együtt pedig 2,6 milliárd forintra jön ki az összeg.

A szerencsés nyertes Orbán Viktor fogorvosa, Dr. Bátorfi Béla.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.