2014. április 7., hétfő

Fiatal barátaink figyelmébe



Tőkés az, akinek tőkéje van. Ha Neked nincs, akkor nem vagy tőkés. Engelsnek volt, tehát ő tőkés volt.

Kommunista az, aki megakarja szüntetni az idegen munka leigázását, a kizsákmányolást, vagyis a magántulajdont. Ugyanakkor azt is akarja, hogy mindenki alkotó módon kifejezhesse, fejleszthesse egyéniségét, amihez mindenek előtt az kell, hogy ne éhezzen a szónak semmilyen értelmében – vagyis:

"A kommunizmus senkitől sem veszi el azt a hatalmat, hogy társadalmi termékeket elsajátítson, csupán azt a hatalmat veszi el, hogy ezen elsajátítás révén idegen munkát leigázzon."

E szerint Engels kommunista volt, azok pedig akik (a sztálinizmus alatti)  igazságtalanságokat, bűnöket elkövették nem voltak kommunisták (már - akkor, amikor a bűnöket elkövették).

Amikor a kommunistázók azokat kommunistázzák, akiknek nem tetszik (okkal, ok nélkül - ez most mindegy) a pofája, vagyis ők, a kommunistázók döntik el, hogy ki a kommunista, akkor ugyanabba a hibába esnek, mint azok, akik tőkésezve azokat nevezik tőkésnek, akiknek nem tetszik (okkal, ok nélkül - ez most mindegy) a pofája, vagyis ők, a tőkésezők döntik el, hogy ki a tőkés. Vagy azok, akik zsidózva azokat nevezik zsidóknak, akiknek nem tetszik (okkal, ok nélkül - ez most mindegy) a pofája, vagyis ők, a zsidózók döntik el, hogy ki a zsidó. Összességében ez a mentalitás a (kvázi)rasszizmus, és az emberi magatartások egyik legveszélyesebbje.

Az, hogy "az emberek többsége ma is bérből-fizetésből él, mégis elutasítják a kommunizmust a legtöbben" - az lényegtelen.

Hogy azért utasítanák el a kommunizmust, mert szeretik, hogy a munkájukat leigázzák, élvezik, hogy az általuk termelt eszközökkel, azokkal, amelyek alkalmasak lehetnének a munkájuk kellemesebbé tételére, a munkaidejük csökkentésére, egy részüket munkanélkülivé teszik, a másik rész munkáját még inkább lélekölő robottá változtatják, a munkaidejüket meghosszabbítják - azt nem tartom valószínűnek. Sokkal valószínűbb, hogy tudatlanságból teszik.

Egyrészt - ez a kevésbé fontos - a magukat kommunistának nevező állampártok által elkövetett bűnök (amikről egyébként szintén hiányosak és torzak az ismereteik) miatt is hitelt adnak az antikommunista hazugságoknak (amik jellemző módon sokszor éppen nem a "kommunisták" valódi bűneire épülnek, hanem szemenszedett rágalmak).

Másrészt - és ez az igazán fontos - nincsenek tisztában az őket kizsákmányoló, megnyomorító tőkés társadalom valódi természetével, elhiszik, hogy a negatívumokért bűnbakok (bankok, multik, zsidók, pirézek, biciklisták stb.) a felelősek, és ha őket "kiiktatják", akkor minden nagyon szép lesz, minden nagyon jó lesz.

Nos, az igazi kommunisták feladata segíteni a "bérből és fizetésből élőknek", vagyis a munkásoknak, proletároknak, hogy felismerjék, megértsék e rendszer igazi törvényszerűségeit - hogy megértsék: a problémákat nem a kikiáltott bűnbakok "kiiktatásával", hanem a rendszer egészének a megváltoztatásával, az idegen munka leigázása minden formájának (rabszolga munka, bérmunka, "köz"-munka stb.) a megszüntetésével lehet csak megoldani. E közben a kommunistákat nem muszáj szeretni - önállóan gondolkodni, na az muszáj. Anélkül nem megy ...

Phoenix

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.