2014. április 17., csütörtök

Európában



 

  • – Franciaországban veszélyben az 1945 óta létező társadalombiztosítás! A köztársasági elnök és a munkáltató szervezetének vezetője között kötött felelősségi paktum a társadalombiztosítást akarja 21milliárd euróval  megkurtítani.  A miniszterelnök pedig bejelentette, hogy a munkáltatói mimimálbér-hozzájárulást teljesen megszünteti, a családi pótlék-hozzájárulást pedig jelentősen csökkenti. 
  • – Kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen az Európai Bizottság a magyar étkezési és szabadidő-utalványok 2012-től hatályos szabályozása miatt (monopolhelyzet). Ha a kormány a szabályozást meg nem változtatja, az országot meg fogják büntetni.
  • – Egy ukrán hadoszlop katonái letették a fegyvert az őket feltartóztató oroszbarát szakadárok előtt a kelet-ukrajnai Kramatorszkban, majd visszafordultak – jelentették szerdán az AFP francia hírügynökség helyszíni tudósítói, más jelentések szerint viszont három páncélozott gyalogsági harcjárműnek sikerült kitörnie a szakadárok gyűrűjéből. A NATO a levegőben, a vízen és a szárazföldön is növeli jelenlétét az ukrán válságra adott válaszként – közölte szerdán Brüsszelben Anders Fogh Rasmussen, az észak-atlanti szövetség főtitkára.
  • – «A Fidesz a felső középosztályt részesíti előnyben, támogatóiból politikai klientúrát épít, miközben megvágja a rászorulók jövedelmét (a magyarok harmada szegénységben él) – írja a Guardian tudósítója. A rezsicsökkentéssel nem lenne baj, de az a kérdés: ki fizeti a végső számlát, valamint az, kinek jelent igazán támogatást… Az IMF dicséri Magyarországot az eddigi megszorításokért és további intézkedések megtételére figyelmezteti.

1 megjegyzés:

  1. Pont olyan röhejes a francia minisztelnök, mint a magyar ezzel a "nem-megszorítàsokkal"...

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.