2014. április 8., kedd

Labour Start


Sok más céghez hasonlóan a Svájcban alapított nemzetközi vállalat, a Georg Fischer is rendelkezik írott alapértékekkel. Ezek között szerepel a „mi tiszteljük az embereket” mondat is.
Viszont ez az óriás vállalat, amely 32 országban 14000 embert foglalkoztat, nem tiszteli azokat, akik Törökországban dolgoznak neki.
Sőt, a Lastik-Is nevű szakszervezettel, amely elsősorban a Georg Fischer munkavállalóit szervezi, a vállalat megtagadja a tárgyalásokat.
Ennél is rosszabb. Megpróbálja megtörni a szakszervezetet. A munkásokkal folytatott négyszemközti beszélgetések során gyakorol nyomást rájuk, hogy lépjenek ki a szakszervezetből.
Ha ez nem működik, akkor kirúgja a „bajkeverőket”. Így több mint 37 szakszervezeti tisztségviselő veszítette már el az állását.
Az IndustriALL szakszervezeti világszövetség nyomásgyakorló tömegkampányra szólít fel. Meg kell állítanunk a szakszervezet megtörésére tett törekvéseket és a tárgyalásokon való részvételre kell kényszeríteni a társaságot, amely azt hirdeti magáról, hogy tiszteli az embereket.
Kérjük, szentelj rá egy percet és küldj egy üzenetet a Georg Fischer-nek – kattins ide:
Ezután, kérjük, küld el ezt az üzenetet a munkatársaidnak, családtagjaidnak és szakszervezeted tagjainak.
Köszönettel:

Eric Lee

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.