2014. április 26., szombat

Magyar konszolidáció




(forrás: Ténytár)


 Mostanában gyakran hallottuk, hogy Orbán és a Fidesz «konszolidáltabb kormányzásra» készül.

Az elmúlt hetekben mindenesetre tovább folytatódott az a pökhendi erődemonstráció, amely az elmúlt 4 évben meghatározta a kormánypárt politikai kommunikációját akkor, amikor ellenvéleménnyel találkozott. A Ténytár körbejárta az elmúlt hetek eseményeit.
1 nappal a választások után - Bezárt a Várkert Bazár
A választások előtt 3 nappal adta át Orbán Viktor nagy csinnadrattával a félkész Várkert Bazárt, nyilvánvalóan csupán azért, hogy a választások előtt még egy eseményen díszeleghessenek a fideszes honatyák, és a hozzájuk közel álló értelmiségi kör.
2 nappal a választások után - Újra építik a megszállási emlékművet, avagy csakazértis
Magyarország német megszállásának 70. évfordulójára állítandó Szabadság téri emlékművet ismét építeni kezdték, ezzel felrúgva a felek közti megállapodást. 
4 nappal a választások után - Kirobbant a tankönyvbotrány
Kiküldték az állami iskolákba a tankönyvlistát, amelyből majd oktatni lehet. Történelemből és magyarból egy könyv van. Az iskoláknak a javasolt tankönyvekből kell válasszanak, a rendelést a tankerületeknek jóvá kell hagyniuk. A 14 milliárdos tankönyvpiac újraosztása a tankönyvkiadóknak és nyomdáknak a csődöt, a helyzetbe hozott haveri cégeknek viszont ismét biztos bevételt jelent. A nemzeti köznevelésről szóló törvény kimondja, a pedagógusokat megilleti a tankönyvmegválasztás joga. Az iskolákban ezidáig több milliárd forint értékben felhalmozott tankönyvek sorsát is megpecsételiődik, ezek után nem lehet majd használni őket. 
6 nappal a választások után - Az NFA felkérésére letarolták a kishantosi biogazdaságot 
A biogazdaság és népfőiskola 21 éve bérelte Fejér megyében azokat a földeket, amelyeket most az NFA a botrányos állami földosztások keretében más bérlőknek juttatott. A biogazdaság hiába pályázott az 452 hektáros területre, ahol 20 éve vegyszermentesen termelnek, egyetlenegy hektár földet sem nyertek. A nyertes a 9000 hektár területen gazdálkodó Fideszközeli érdekeltség. Traktorokkal kitárcsáztatták az elvetett növényeket, 139 millió forintos kárt okozva (az ügy mögött vélhetően a bosszú áll, ugyanis a Kishantosi Központ az egykori Vidékfejlesztési államtitkár, Ángyán József bázisa, aki kitálalt a Fidesz-oligarchákról, majd lemondott államtitkári posztjáról, kilépett a Fideszből).
15 nappal a választások után - Felépült a Pancho Aréna
Orbán Viktor ékszerdoboza, az 1800 fős faluba telepített 3500 ember befogadására képes Pancho Aréna. Összességében 3,8 milliárd forintból épültebből 2,8 milliárd forint tao-ból folyt be, amely közjogi értelemben közpénznek minősül. Mivel a támogató cégek nem fizették be az államkasszába az adójukat, ez a pénz jelenleg hiányzik onnan. A tao tehát állami támogatás, a Pancho Arénát mégiscsak közpénzből húzatta fel a miniszterelnök.
18 nappal a választások után - Biztos a Fidesz kétharmad
A baloldal csúfos vereséget szenvedett a választáson, a számok alapján azonban nem csupán a Fideszre igazított rendszer miatt. Az új rendszerben viszont a Fidesznek "csak" 2,1 millió szavazóval sikerült elérni a kétharmadot, amihez 2010-ben még 2,7 millió szavazó szükségeltetett.

 


 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.