2014. április 10., csütörtök

Helyünk, a világ



 


Szenzáció, Orbán igazat mondott! Keményen kritizálták Orbán Viktort a Financial Times pénzügyi lap blogjának szakértői. A miniszterelnök válasza: «Magyarországnak más országokhoz képest nem volt több konfliktusa az EU-val, ami tükröződik az országgal szemben indított kötelezettségszegési eljárások számában is».

Igy igaz csakugyan. Orbán ugyanúgy végrehajt mindent, amit a szerződések, direktívák előírnak, mint ahogyan a többi kormány is. A «konfliktusok» csak abból származnak, hogy egy kicsivel többet szeretne szakítani a háta mögött álló ("nemzeti") burzsoázia számára, vagy a határidőkkel van baj, ti. a kormányok szeretik inkább elkerülni, hogy meggyűljön a bajuk a társadalommal.

Az Európai Unió, annak szerződései csak a bankok, multinacionális vállalatok és spekulánsok érdekeit szolgálják minden országban. A megszorításokkal, ellenreformokkal az államadósság kamatainak fizetésére és a deficitcsökkentésre kényszerítenek, s eközben jogainktól, a demokráciától és szuverenitásuktól fosztanak meg bennünket. Az EU egyenlő Görögország, Portugália, Magyarország, Románia, Bulgária, stb. megnyomorításával. Az Európai Unió Magyarországon a Fidesz-kormányt jelenti, annak támadásait a fiatalok, a dolgozók, a nyugdíjasok, a munkanélküliek, a betegek ellen. Május 25-én ismét be akarnak csapni bennünket az európai parlamenti választásokkal. Azt ígérik, hogy «párbeszédekkel», újabb paktumokkal «szociálissá» alakítják át Európát – holott ez a «parlament» csak az EU szokásos politikájához asszisztál.


♦ Franciaország: a szocialista Hollande köztársasági elnök új miniszterelnöke, a szocialista Manuel Valls folytatja szocialista elődje politikáját. A munkáltatók újabb ajándékot kapnak az eddigi mellé, 30 milliót azzal, hogy ezután a munkahelyi balesetek után nem kell fizetniük, a vállalati adó pedig 28 %-ra csökken. A közkiadásokból 50 milliárdot akarnak megspórolni 2017-ig. 10 milliárdot a betegbiztos>tás terhére, 11 milliárdot a szolgáltatásokban akar megtakarítani.


♦ Görögországban szerdán a magánszektor és közszféra mintegy 20 ezer dolgozója tüntetett ismét szakszervezetük vezetésével a trojka (IMF, EKB és EU) által kötelezett szigorítások folytatása ellen.

 
♦ A világ 67 leggazdagabb emberének akkora a vagyona, mint amivel világnépesség legszegényebb fele rendelkezik – jelentette az Oxfam civilszervezet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.