2014. április 13., vasárnap

Hírek


♦  A La Tribune kommentárja: «Párizs hétrét görnyedt Brüsszel előtt, Franciaországnak a következő évben a korábbiakban soha nem látott szigorítási költségvetés lesz a része».

  Franciaországban a «szigorítások ellen – egyenlőségért és a gazdagság megosztásáéért» tüntetett 100 ezer (a rendőrség szerint 25 ezer) baloldali, közöttük a Front de Gauche, a Nouveau parti anticapitaliste (NPA), és néhány szakszervezet.

 Obama elnöksége alatt már közel 2 millió illegális bevándoroltat toloncoltak ki az USA-ból, annyit, mint Bush két mandátuma folyamán együttvéve.
 
 Ukrajna: a Donyeck megyében lévő Kramatorszkban ismeretlen fegyveresek tüzet nyitottak a rendőrség épületére, a rendőrök viszonozták a tüzet. Az ugyancsak ebben a megyében lévő Krasznij Limanban szintén tűz alá vették a helyi rendőrséget, eddig egy sérültről érkezett hír. Szlovjanszkban fegyveresek foglalták el a városi rendőrkapitányság és az ukrán biztonsági szolgálat (SZBU) helyi épületét. Közben helyszíni sajtójelentések szerint Kramatorszkban az Ukrajnától való elszakadást követelő tüntetés kezdeményezői kitűzték a "donyecki köztársaság" zászlóját a helyi adminisztráció épületére. Donyeckben a rendőrkapitányság épületét szállták meg. A tüntetők nyomásának engedve lemondott posztjáról a rendőrkapitány. A régió központi és körzeti irányító szervei képviselőinek kongresszusa kimondta a Donyecki Népköztársaság szuverén államának megalakulását. A legfrissebb hírek szerint pedig az ukrán erőszakszervezetek beavatkozása következtében újabb sebesültek is halottak is vannak már.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.