2012. január 5., csütörtök

Hírek és vélemények

A Operaházban ünnepi gálaestet rendezett a kormány az alaptörvény hatálybalépése alkalmából, előtte pedig civil szervezetek és több ellenzéki párt az alaptörvény és a sarkalatos törvények visszavonását követelték – mi így ünnepelünk.

Giró-Szász: a kormány bármilyen konkrét kérdést hajlandó megvitatni Clintonnal – de csakis vele, Obama szóba se jöhet.

Az esztergomi képviselő-testület csütörtöki rendkívüli ülésén az összes megjelent képviselő igennel szavazott a napirenden szereplő három előterjesztésről (az ülésen Meggyes Tamás fideszes képviselő, volt polgármester nem jelent meg) – kos nélkül a nyáj eltévelygett.

Elsöprő többsége van a Fidesznek a romániai magyar választók körében, a Jobbik viszont kevés voksra számíthat, derül ki a kolozsvári Kvantum Research által készített közvélemény-kutatásból – ott is szeretnék a máséval verni a csalánt.

Lázár János nem ért egyet a Deutsch Tamást „jó ideje jellemző alpári stílussal” – gigászok csörtéje a Fideszben.

A kormány vállalja a felelősséget az euróárfolyamért - és ki fizet?

Az akarnokokon a végén mindig elveri a port Brüsszel – lásd: Berlusconi esetét

"Gyors megállapodásra törekszünk, és fontosnak tartjuk, hogy létrejöjjön a megállapodás a Nemzetközi Valutaalappal és az Európai Bizottsággal" – mondta Fellegi Tamás a csütörtöki kormányszóvivői sajtótájékoztatón – akkor a szabadságharc újból fel lett függesztve.

Gyorsuló iramban száguldunk lefelé a lejtőn, amire a kormány azzal fordította rá az országot, hogy keresztülverte a parlamenten a jegybanktörvényt és a stabilitási törvényt – na meg a többit.

A támogatott képzésekre felvehető hallgatók számát 2012-re közel 50 ezer főben határozzák meg (33 927 főt támogatnak 100 százalékban, 15 550 főt pedig 50 százalékban) - jelentette be Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár. A keretszám 2011-ben 53 500 volt – minek is annyi kiművelt emberfő?

Egy minisztériumi rendelet szerint a harmadik országból érkező egészségügyi dolgozóknak legalább 240 ezres havi bruttó bért kötelező biztosítani. Ez kétszerese egy átlagos orvosi fizetésnek – itt realizálódnak Hoffmann számai.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.