2012. január 18., szerda

Hírek és vélemények

Lemond az LMP frakcióvezetői posztjáról Schiffer András. A lemondás oka az lehet, hogy Schiffer szerint LMP-nek önállóan kéne indulnia a következő választáson, többen viszont úgy vélik, össze kéne fogni más ellenzéki pártokkal, többek között az MSZP-vel. Schiffer döntése váratlanul érte a tagságot, többen úgy vélik, az újabb személyi ügy komolyan árthat éppen erősödő népszerűségüknek – akkor mégse lehet más a politika?

A kiadáscsökkentés legfontosabb területe a helyi önkormányzati rendszer lehet. Magyarországon csaknem 3200 önkormányzat van, holott 240 bőven elegendő lenne –  megtakarítási és hatalmi szempontok szerintpedig egyáltalán nem is kellenének.

A kilenc uniós tagország pénteki leminősítése azt jelzi, hogy „hosszú út áll még előttünk, hogy visszaszerezzük a befektetők bizalmát”, mondta Angela Merkel német kancellár – magyarra fordítva: semmi sem elég, semmilyen áldozat, a cél, hogy visszakerüljünk az ipari forradalom állapotaiba, ahol a tőke volt a «minden», a dolgozó a «semmi».

Bencsik András, nemzeti kaméleonunk, a 61 éves bajkeverő, a Békemenet egyik szervezője szinte minden pártnak felajánlkozott már, az MSZMP-től a Jobbikig – ha csak ő lenne egyedül...

Matolcsynak már nem barátja Járai – új barátai nem engedik a barátkozást.

Szijjártó Péter: «Szerdán a nemzetközi baloldal újabb támadást akar indítani Magyarország ellen, ezért Orbán Viktor felszólal az Európai Parlamentben». A miniszterelnök szóvivője szerint ugyanis a kormány nem engedheti, hogy "a nemzetközi baloldal hazugságokkal és alaptalan rágalmakkal vádolja Magyarországot a nemzetközi nyilvánosság előtt" – S mit szól titulusához Barroso, mint a nemzetközi baloldal része?

Már Orbán Viktor is a magyar állampapírt népszerűsíti mint Európa legjobb üzletét. A jó üzletért azonban hatalmas árat fizetünk – a kezét figyeld, csak a kezét!

Csökkenhet a jelenlegi és a jövőbeli nyugdíjasok járadéka, jön a minimumnyugdíj, és megadóztathatják az időseket is a Századvég kiadásában nemrég megjelent tanulmány szerint, amely bevallottan a kormányzat egyik sorvezetője az új nyugdíjrendszer tervezése során –  ekként valósul meg a svéd modell magyar változata.

Levélben jelezte Orbán Viktor miniszterelnök Barroso európai bizottsági elnöknek készségét szerdán arra, hogy megoldásokat találjanak az európai uniós végrehajtó testület által előző nap bejelentett kötelezettségszegési eljárásokban felvetett problémákra – mégiscsak megegyeznek… mindent végre fog hajtani, amit csak megkívánnak tőle …

Az állami kamattámogatásos diákhitel-konstrukció (Diákhitel 2) a költségtérítéses képzés finanszírozásának olyan rendszerét teremti meg, ami nem egyszerűen bonyolult és drága, hanem a kormányzati elvnek is ellentmondva, fenntarthatatlan, ésszerűtlen és igazságtalan – de csak amíg el nem törlik!

„A legutóbbi parlamenti választásokat követően több alkalommal sérültek az alapvető politikai és állampolgári jogok, a rendőrséget pártpolitikai alapon befolyásolják, illetve a magukat ellenzéki gondolkodónak érzőket megfélemlítik, és eltávolítják az állami szférából” – állapította meg lisszaboni ülésén a Kereszténydemokrata Internacionálé végrehajtó bizottsága. Az értekezleten Orbán Viktor is jelen volt. – A bumeráng visszaüt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.