2012. január 20., péntek

Hírek és vélemények


„Templomba jártam, konzervatív nevelésben részesültem, így lepergett rólam az iskolában hallott propagandaszöveg” – vall indulásáról Töröcskei István bankár, az Államadósság-kezelő Központ vezetője – nem csak a propaganda pergett le róla az iskolában!

Selmeczi Gabriella, a párt szóvivője: az Európai Bizottság keddi döntése semmilyen módon nem kritizálja új alaptörvényt, "amelyre minden magyar ember büszke lehet" –  «Az EU Tanácsa nevében Nicolai Wammen: a fő kérdés, hogy a magyar jogszabályok illeszkedjenek az európai jogrendbe»,valamint «Viviane Reding: a magyar törvények nincsenek összhangban az európai értékekkel, emiatt indították a három kötelezettségszegési eljárást is, és emellett van még egy előzetes figyelmeztetés az igazságszolgáltatással kapcsolatban»  – de Selmeczi biztos jobban tudja.

Szijjártó: "a nemzetközi baloldal támadja Magyarországot (...) láthatták, hogy az Európai Parlament baloldali, szocialista, kommunista, zöld, liberális képviselői az esetek jelentős részében nagyon komoly tudatlanságról tettek tanúbizonyságot, nagyon komoly dolgokat kevertek össze és teljesen valótlan állításokat tettek a magyar viszonyokról" – név szerint olyan baloldaliak is, mint Barroso; szocialisták, mint  Van Rompuy; zöldek, mint Reding; kommunisták, mint Olli Rehn; liberálisak mint a néppárti képviselők…

Kibékülne Európával a magyar kormány – akkor csak taktikai csata volt?

A Pentagon több pénzt fordít az Afganisztánban harcoló kelet-európai szövetségeseire - köztük Magyarországra - annak ellenére is, hogy Nyugat-Európában további csapatcsökkentésre készül - írta csütörtökön az amerikai védelmi minisztérium által kiadott egyik közleményre hivatkozva a Bloomberg hírügynökség – egy tál lencséért eladtuk… és folytatjuk…

Simicska Lajos érdekeltségeinek ajánlatát találta a legjobbnak a BKV a reklámfelületeinek értékesítésére kiírt pályázaton – tudta meg a hvg.hu. Ráadásul úgy, hogy az általuk adott ajánlat alacsonyabb annál, mint amennyiért a közlekedési társasággal jelenleg szerződésben lévő vállalkozás teljesít – ahogyan várható volt.

Béremelés helyett alamizsna, kézi vezérlés, államosítás, adósságok, leállított kórházberuházások, eddig csak a rombolás látszik az egészségügy átalakításából – kamuterápia.

A főváros nem adott pénzt, helyette arra adott lehetőséget, hogy a BKV eladósodjon - fogalmazott az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke sajtótájékoztatóján, ahol bemutatták a BKV gazdálkodásáról készült ÁSZ-jelentést – «Eriggy, fiam, hozz egy sört a boltból! – Akkor adj rá pénzt! – Ja, úgy én is tudnék…»

Végtörlesztő dolgozóinak kamatmentes munkáltatói kölcsönt ad a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma (Nefmi) - derül ki egy a kormány honlapjára felkerült dokumentumból. Aki kap pénzt, több százezer forintot nyerhet egy-egy ügyleten. A kérdésekre, honnan lesz erre pénz és kinek adnak belőle, a tárca nem válaszolt – annál is inkább különös, hogy a tárcától és a hozzá tartozó intézményektől több mint 900 dolgozót kell elbocsátani az idei hiánycélok szerint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.