2012. január 6., péntek

Hírek és vélemények

Orbán Viktor kifejtette, jó esélyt lát a kormány arra, hogy gyors tárgyalásokkal haladhatnak előre az IMF-EU-hitelt illetően – végül is minden oka megvan.

Mintegy ezer felülvizsgálati kérelem érkezett meg az Emberi Jogok Európai Bíróságára a szolgálati nyugdíjak megszüntetésével kapcsolatban 2011. december 21-ig, a Független Rendőr Szakszervezet honlapján szereplő közlés szerint – lesz dolguk elég…

Minden eszközzel sakkban tartaná Orbánékat az EU – az eszközök között ott szerepel a (pénz)büntetés is. Amit nem éppen Orbánék fizetnének.

A kormány határozottan cáfol minden olyan hírt, amely szerint a kormány rá akarja tenni a kezét a magánbetétekre – ha cáfol, akkor felmerült!

A gyógyszerpiac jövő évi megszorításait tartalmazó javaslatcsomag – számos jogszabály módosításával – rendkívül szigorú támogatási rendszert léptethet életbe, hogy a ciklus végéig 120 milliárddal, a büdzsé harmadával szűkítse a gyógyszerek támogatását (Az intézkedés értelmében annak, aki nem szeretne többet fizetni a patikában, mint eddig, vállalnia kell, hogy mozgással, étrend-, illetve életmódváltással, rendszeres gyógyszerszedéssel javít egészségi paraméterein – tehát leadja a felesleges kilókat, eldobja a cigarettát. Ha például valaki nem vesz részt a dohányzásleszoktató programon, vagy ha részt is vesz, de nem sikerül feladnia káros szenvedélyét, annak a jelenlegi havi 1500–3 ezer forintos gyógyszerköltsége akár 4–6 ezer forintra is nőhet) – rajta ötvenesek, mozogjatok, akkor 150 évig is élhettek!

Az eddigi négy mellett egy ötödik téma, a végtörlesztési törvény is helyet kért magának a magyar ügyek listáján az Európai Unióban – a kormány mondjon le, helyette az EU intézi a magyar ügyeket.

Azokat, akik valamilyen ösztöndíjat kapnak, kötelezik majd arra, hogy a képzésükre fordított minden 100 ezer forint után legalább egy hónapot Magyarországon dolgozzanak, ha nem, akkor támogatásuk összegénél többet kell visszafizetniük – történelmi példa: a jobbágyok röghözkötése.

A kormány a tandíjak összegéről határösszegeket közöl az egyetemekkel, főiskolákkal, amelyek ezeken a határokon belül határozhatják meg, hogy saját intézményükben mekkora díjat kérnek - így az egyetemet vagy a főiskolát lehet majd "hibáztatni", hogy milyen magas a tandíj.

A Fitch mai bejelentése, miszerint megvonta Magyarországtól a befektetési ajánlású államadós-osztályzatot megalapozatlan volt", közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium a leminősítés hírére – a mundér becsülete pedig megalapozott.

Mautner Zsófia négyféle ételt is készít datolyaszilvából: nyersen szeleteli a salátához, grillezi a kecskesajtos pirítóshoz, pépesíti a garnélához, joghurtban áztatja a desszerthez – Nagy Mária egyáltalán nem tud hurmát venni, salátát sem télidőben, kecskesajtot még sosem evett, a garnélát pedig nem is ismeri. Örül, ha krumpli van a háznál, esetleg tészta. A desszertet sem eszi, sem issza.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.