2012. január 8., vasárnap

Hírek és vélemények

- Az új alaptörvény január 1-i bevezetése és egy sor sarkalatos törvény elfogadása után Orbánt nemcsak hazai kritikusai, hanem Magyarország külföldi barátai is azzal vádolják, hogy egy új autokrácia irányába kormányozza az országot – Orbánt mindenki bántja, akár barát, akár ellenség. Pedig olyan szép ember... vagy nem?

– A Fitch Ratings is bóvli kategóriába süllyesztette a magyar államadósságot – akkor fuccs?

- Vezető fideszes politikusok szerint százezrek vonulnának az utcára, ha Orbán Viktor miniszterelnökségét kell megvédeni – százezer kicsi törpe fizetett tapsolóként?

– Menesztik Árok Kornélt, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének vezetőjét, a rendvédelmi érdekképviseltek által meghirdetett „bohócforradalom” egyik szervezőjét, a Magyar Szolidaritás Mozgalom társelnökét. Szerinte eltávolítása „benne volt a pakliban” – szerintem is.

– Közgazdászok sora jelezte már, hogy igen nagy a baj, és ha az Unió valóban kötelezettségszegési eljárásokat indít Magyarország ellen, évente többmilliárd eurónyi veszteséggel számolhatunk – az biztos!

- Szálasi Ferenc, Rákosi Mátyás és Kádár János után negyedik magyarként egy időre Orbán Viktor neve is felkerült a wikipedia.org internetes lexikon modernkori diktátorokról szóló listájára. A szabadon szerkeszthető lexikonból később törölték Orbánt, de a listáról készült fotót többen is megosztották a Facebookon - Na és Gyurcsányt hová sorolja?

- Gyurcsányék Csányi Sándor hazafiságára apellálnak – na, jóra!

- Navracsics Tibor közlése szerint nem okoz többletköltséget, hogy a január elsejétől hatályos új alaptörvény a Magyarország elnevezést tartalmazza Magyar Köztársaság helyett – lehet így is olcsón: Magyar o(Köztá)rs(a)zág

- A köztársasági elnök másfél év alatt 319 törvényt írt alá, és egyet sem vétózott meg – "A közepes tanuló gyakorlatilag elvész a semmiben" (Schmitt)

- Az EU erősebb tagállamai már régóta kérik az Európai Bizottságot, hogy regulázza meg a magyar kormányt. Úgy tűnik, hogy eljött az idő, amikor már Brüsszel is kedvet érez, hogy Budapestre csapjon – miért is döntenének maguk az állampolgárok? pontosan ez illik az IMF-EU gondnoksága alá helyezett államra!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.