2012. január 25., szerda

Hírek és vélemények

A Fidesz politikusai most egymást túllicitálva bizonygatják a különféle nemzetközi szervezeteknek, külföldi politikusoknak és befektetői köröknek, hogy Magyarország igenis elkötelezett az európai értékek mellett, és minden vitatott intézkedésről hajlandóak tárgyalni –  a hintapolitika egyszer pedig már nem vált be!

Dow Jones: Orbán Viktor magyar miniszterelnök, kijelentette, hogy a jövő hónap végéig bármilyen szükséges jogi változást keresztül tud vinni a parlamentben  – ezt minden magyar választó is így tudja.

Gyökeresen megváltozott Orbán Viktor hozzállása az európai stabilitási paktumról annak decemberi uniós tárgyalása és a miniszterelnök keddi brüsszeli bejelentése között. Most már azt jelentette be: javasolja az Országgyűlésnek, hogy fogadja el Magyarország csatlakozását a paktumhoz – így szokott, gyökeresen szokott megváltozni.

Mi lesz most azokkal, akik szombaton az EU és az IMF ellen vonultak utcára? – Orbán Viktor majd egyszerűen rájuk kacsint és azt súgja nekik, hogy minden marad a régiben, csak most egy kicsit színészkedni kell a nyugati közönségnek?

Orbán 2008: minél több fiatal menjen egyetemre és külföldre – Orbán 2011: minél több fiatal NE menjen egyetemre és külföldre

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) legfrissebb országértékelésében kiszámítható gazdaságpolitikát, az unortodox intézkedésektől való tartózkodást és a jegybanki függetlenség tiszteletben tartását kéri a kormánytól. Ebben az esetben nem gördítenek akadályt egy elővigyázatossági jellegű megállapodás elé – na, itt az újabb ultimátum.

A Corriere della Sera és a Libero részleteket közölt a Vigano által a pápának írt levelekből, amelyekben az érsek a „korrupció” szót használva azt írta, hogy megdöbbentette az a katasztrofális helyzet, amelyet a hivatal elfoglalásakor tapasztalt – hát még ott is?

Orbán Viktor a Bild nevű német újságnak nyilatkozva a nők politikai szerepvállalásával kapcsolatban kifejtette, hogy „a magyar politika kemény világ”, és a legtöbb nő inkább átengedi a terepet a férfiaknak – ha nem újságírónak nyilatkozott volna, egyszerűbben fejezte volna ki magát: nőnek kinder-küche-kirche!

Csak az kaphat a legújabb uniós támogatásból fogászata fejlesztésére, aki megveszi a kormányfő fogorvosának programját – a hírre már fel se kapjuk a fejünket…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.