2012. január 11., szerda

Hírek és vélemények

Az államcsőd, illetve a teljes fegyverletétel előestéjét választotta Bayer Zsolt és a Magyar Hírlap szerkesztőségének több kiválósága arra, hogy meghirdessék a kormány melletti demonstrációt végre – már készülnek is a molinók: «Alacsonyabb béreket !», «Drágább megélhetést!», «Nyugodtan taposs agyon, drága vezérem!», stb.

Kopott Audikban nyomorognak a kormánybiztosok – határozatlan idejű sztrájkban gondolkodnak a kocsik lecseréléséig.

Gyurcsány Ferenc szerint "nagy baj lenne, ha holnap összeomlana a kormány", nem azért, mert jól végzi a dolgát, hanem mert "egyelőre se közel, se távol nem látszik olyan kormányzati erő, amely az Orbán utáni időkre stabilitást és prosperitást tudna hozni" – így igaz, de miért kell feltétlenül polgári demokráciában gondolkodni?

Magyarországgal ijesztegetik német állami televízió, a ZDF a gyermekeket, a Logo címmel az aktuális adásban bőségesen foglalkozik a magyar kormány vitatott lépéseivel – mi meg a (német) Krampusszal szoktuk a magyar gyerekeket ijesztgetni.

Schmitt Pál köztársasági elnök 1992-ben írt doktori disszertációjának nagy része szinte szóról szóra megegyezik egy bolgár sportkutató által még a nyolcvanas években írt tanulmány szövegével – derítette ki a hvg.hu. A dolgozat ráadásul nem felel meg a doktori disszertáció alapvető követelményeinek sem, ennek ellenére summa cum laude minősítést kapott bírálóitól – azt hittük, csak 8 elemit végzett!!!

A miniszterelnök szerint "elérkeztünk új alkotmányos rendünk konszolidálásához" – az övékéhez.

Lázár János levelet írt a Hódmezővásárhelyt finanszírozó Erste Banknak. Lényegében azt javasolja, hogy a pénzintézet a tartozás egy részét legyen kedves elengedni, átvállalni. Ha nem, akkor: „Együttműködésük hiányában az önkormányzat vezetői a Magyar Országgyűlés jogalkotási és a Magyar Kormány végrehajtási segítségét fogják kérni az ilyen és ehhez hasonló banki magatartás felülvizsgálatára és megszüntetésére, emellett az európai illetékességű és hatáskörű szervekhez fordulnak” – az emberek pedig ha nem fizetik közműszámláit, akkor kikapcsolás van és végrehajtás.

Éppen a Fidesz volt az, amely szívügyeként kezelte a végkielégítések összegének különadóval való limitálását. Most magyarázkodnak az ügyészségtől kezdve, a BKK-n át, az MFB-n keresztül, a Magyar Postáig – Nem magyarázkodnak, az a nyócévben volt, ez meg most van.

IMF: Fellegi még mindig csak nemhivatalos tárgyalásokat folytat – a tárgyalások lehetnek nemhivatalosak, de Fellegi nagyon is az.

Nehéz Orbánt megverni és programmal is előállni – de legalább próbálkozna vele valaki!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.