2012. január 13., péntek

Hírek és vélemények

Csurkával tüntetnek Orbánék mellett Szegeden – összenő az, ami összetartozik.

Jelentős, 6719 fős kormányzati létszámcsökkentésről döntött a kormány. A leépítés a minisztériumokban és az alájuk tartozó intézményekben, illetve hatóságoknál dolgozó alkalmazottakat érinti – intézményesített intézményi vérengzés.

Ipsos: minden eddigit meghaladó, 57 százalékos a pártoktól elfordulók aránya; a lakosság 84 százaléka szerint rossz irányba tart Magyarország; csökkent a Fidesz tábora 16 százalékra, de az MSZP is maradt 11 százalékon, a Jobbik tábora 10-ről 8 százalékra, az LMP-é 3-ról 4 százalékra módosult, a Demokratikus Koalíció tartotta a 2 százalékot – kidobni, de az összeset!

Jövőre leállíthatják az uniós transzfereket, mert Magyarország nem tett megfelelő lépéseket a hiánycél fenntartható lefaragása érdekében, jelentette be tegnap az Európai Bizottság (EB) – pedig azt nem írja elő az EB, hogy milyen törvényeket hozzon Orbán, csak azt, milyet ne.

A Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöksége attól tart, hogy a vállalkozások egy részénél - főleg az alacsony jövedelmezőségű szakmakultúrákban - több munkáltató nem fogja végrehajtani a teljes körű kompenzációt. A szövetség hangsúlyozza: 2012-ben elbocsátásokra és a teljes munkaidős foglalkoztatás átalakítására is számítani kell. – Edelényben most zárták be egyik napról a másikra a varróüzemet. Máshol is várható!

Orbán Viktor sajnálja a magyarokat, mert "az elmúlt 8-10 év okkal tette őket bizalmatlanná, a hírek össze-vissza csapdosnak, könnyű pánikot kelteni" – Na, mondja, mi a legújabb rémhír? Hogy minden igaz!

2011. negyedik negyedévében 849 ezren nem tudták hiteleiket idejében fizetni – jövőre már hozzá lehet tenni : csak…

Versenyeztetés nélkül költ több százmilliót magára a Közbeszerzési Hatóság – eddig sem is látszottak koldusszerzetesrendnek.

A kormány leszögezte, nem akar visszatérni a 90-es évek elején kialakult adózási keretrendszerhez, amikor a szektorokba belépő külföldi cégek adó- és járulékkedvezményeket kaptak, és egyes szektorokban szavatolták a minimális profitjukat – ebben végre maga mögött tudhatja az országot.

Válságadók, végtörlesztés, közműcégek koncessziója: míg Európa alapvetően egyes magyar törvények uniós jogszerűségét vizsgálja, az egyes országoknak azok a magyar intézkedések is fájnak, melyek a hazánkban működő cégeiket sújtják – elkaszálnak, meglásd, Viktor!

Szerkesztőségünk döbbenten és értetlenül áll azelőtt a tény előtt, hogy magyar politikai erők külföldi politikai szervezetekkel folytatnak partneri viszonyt, sőt pénzbeli és egyéb támogatásokat is elfogadnak tőlük – mert a magyar politikai erők olyannyira különböznek minden mástól, hogy csakis saját erejükre támaszkodnak?

Az EU "utoljára figyelmeztette" szerdán a "demokráciától vészjóslóan eltávolodó" Magyarországot, amely "hivatalos jogi eljárással fog szembesülni, ha nem változtat a hatalmi egyensúlyt veszélyeztető intézkedéseken", írja a The New York Times – a mondatban minden tetten érhető: az EU-USA összefonódása, fenyegetése, a szuverenitás hiánya…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.