2012. január 10., kedd

Hírek és vélemények

Brüsszel nagyobb tagállami nyomást szeretne az Orbán-kormányon – ne tegye, az a mi dolgunk!

Érdektelen lenne Európa számára a jegybanktörvény, ha az államadósság nagy része nem európai bankok kezében lenne – hát, ez az!

A Malév számára nyújtott "összeegyeztethetetlen" állami támogatás visszafizettetésére szólította fel Magyarországot hétfőn az Európai Bizottság, amely szerint a kormánynak négy hónapja van a pénz összeszedésére. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tudomásul veszi és tiszteletben tartja a határozatot – akkor hol is van az a sokat hangoztatott függetlenségünk?

A forint jelentős gyengülése a dollárhoz képest és a a 2 százalékpontos áfa-emelés miatt a benzin átlagára 422-424 forintra, a gázolajé pedig 443 forintra nő – na de 20 évvel ezelőtt sokkal kisebb volt a benzin ára ugyan, a járművek azonban sokkal többet fogyasztottak, szóval, mára sokkal olcsóbb lett az autózás!

A kezdő magyar kórházi orvosok fizetése a szlovák kórházi orvosok illetményének a harmadát sem éri el – derül ki az Európai Orvosok Szövetsége (FEMS) adataiból – de a kezdő szlovák orvosoknak nincs orbánviktoruk.

Nem titkolhatja tovább Schmitt Pál hivatala, hogy a köztársasági elnök milyen ügyekben adott kegyelmet elítélteknek - mondta ki a Fővárosi Bíróság hétfőn első fokon. A pert az Origo kezdeményezte, miután az államfő hivatala kétszer is elutasította az adatközlést – pedig már meg volt győződve arról, hogy neki mindent lehet…

Tegnap azt nyilatkozta Martonyi János külügyminiszter a Guardian-nek, hogy a Fidesz tízszer annyi embert tud az utcára vinni, mint az ellenzék, csak nem akar. És délutánra már meg is jelent az Operánál egy kisebb nyugdíjasokból verbuválódott tömeg, hogy a kormány mellett imádkozzanak – az biztos, hogy nem a kormánypárt vezényelte ki őket, mert nem tízszer annyian voltak, mint az ellenzékiek, hanem ezerszer kevesebben.

A gyurcsányi mélypontot idézi a netpolgárok pesszimizmusa – s van ok valami optimizmusra?

2011 novemberében is megválasztotta már a Handelsblatt a nap Pinokkiójának Orbánt. Akkor azért, mert azt mondta: "Magyarország meg tud állni a saját lábán", végül mégis bejelentette, hogy a kormány tárgyalásokat kezdeményez a Valutaalappal. Most Orbán már megint a nap füllentője lett – Pinokkió azonnal tiltakozott, már hogy’ lehetne egy napon említeni az ő füllentéseit Orbán kijelentéseivel!

Az IMF azt akarja nálunk, amit megfúrt Romániában – tisztázzunk valamit: az IMF-nél csak az számít, hogy a gyámságnak alávetett ország (népe) fizessen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.