2012. január 28., szombat

Hírek és vélemények

"Szimplán átvertek" - mondta egy jogi végzettséggel rendelkező, középvezetői beosztásban lévő állami alkalmazott, utalva Orbán Viktor karácsonyi végtörlesztéssel kapcsolatos levelére – és nincs egyedül, sőt, vannak, akiket duplán is!
 
Jogi szakértő állásfoglalását kéri a dombóvári képviselő-testület annak eldöntésére, hogy a város jogerősen elítélt, független polgármestere továbbra is betöltheti-e tisztségét, a város képviselői félmillió forintot is félretettek a szakértőnek a város csütörtöki rendkívüli ülésén – szóval még ezt is Dombóvár fizesse !
 
A legtöbben néhány millió forintot, de volt, aki tizenötmilliót is megtakarított azon képviselők közül, akik éltek a múlt ősszel fideszes kezdeményezésre elfogadott devizahitel-végtörlesztéssel – magánügy?
 
Visszakérné Bokros Lajos európai parlamenti mandátumát a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség (JESZ), vagyis az MDF jogutód pártja, mert szerintük a politikus, aki az MDF listavezetőjeként került ki Brüsszelbe, nem az ő programjukat valósítja meg, ráadásul a kampányköltségeit még mindig fizetik – ott van, nincs ott, sem nem oszt, sem nem szoroz.

Semmilyen előfeltétele nincs a hiteltárgyalások megkezdésének a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval (EU), a magyar kormány kész a tárgyalásokra, így azok bármikor megkezdődhetnek, jelentette ki Giró-Szász András kormányszóvivő – nincs hát, az IMF mindenképpen adni akar, még kamatot se kér, úgy szokta!

Az önköltségek mértéke nem annyira elrugaszkodott, mint amiről először hallani lehetett, nyilatkozta Nagy Dávid, a HÖOK elnöke egy internetes oldalon. Hozzátette: Magyarországon a tandíjmentes felsőoktatásnak hagyománya van, az új rendszer pedig szerinte nem valósítja meg az általános tandíj-kötelezettséget – a pohár félig van tele vagy félig üres?

Magyarországon 57 százalékos a foglalkoztatottság, a nők 50 százaléka nem dolgozik – de akár 40 év szolgálati idő után nyugdíjba mehetnek!

Szakértői jelentés számolt be arról, hogy az ajkai timföldgyár tározójánál lévő vízszivattyúk a katasztrófa előtt egy nappal rendellenességet jeleztek, másfél órával a gátszakadás előtt pedig már vészjelzéseket adtak. A Mal Zrt. vezetői mégsem figyelmeztették az embereket, noha a cégnek kész katasztrófavédelmi terve volt – akkor miért vártak ezzel a jelentéssel? A műszerek eddig hallgattak?

Várhatóan márciusban tárgyalhatja a kormány az új nemzeti alaptantervről (nat) szóló előterjesztést, amely többi között tartalmazza az erkölcstan oktatását, a hazafias és a családi életre nevelést is. Az új alaptanterv kitér továbbá az önkéntességre, a környezettudatosságra, a pályaorientációra, a gazdasági és pénzügyi nevelésre – s EZT a kormány felügyeli?

Az Egyesült Államok haditengerészetének SEAL ejtőernyősei szerdán kora hajnalban, az éj leple alatt behatoltak Szomáliába (és kiszabadítottak egy kalózok által túszként fogva tartott amerikai és egy dán állampolgárt) – s ha egy afrikait ér méltánytalanság az amerikai hatóságok részéről, ők is kommandózhatnak?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.