2014. január 17., péntek

Állami hitelek tízmilliárdjai égnek benn


Felszámolási vagyonnal dömpingel a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. (NRN) az utóbbi hónapokban. A stratégiailag kiemelt jelentőségű szervezetek menedzselésére felkent felszámoló csaknem 60 milliárd forintnyi eszközt bocsátott licitre, a jelentkezési határidő január–februárban jár le.
A legnagyobb tétel a dél-pesti Köki-terminál beruházója, az R-Co Ingatlanforgalmazó Zrt. vagyona, amelynek irányára 35 milliárd forint. Több mint 14 milliárdért kínálja a felszámoló a Higi Papírsoft Zrt.-t, és 9 milliárdra árazta be a Szalók Holding Zrt. egerszalóki fürdő- és szállodakomplexumát. Gáláns befektetői ajánlatokra nincs remény, sőt a meghirdetett ár némelyiküknél az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank hiteleit sem fedezné.
Bármilyen koreográfia mentén halad a stratégiai cégek felszámolása, közpénz bánja. Egyes esetekben elvész a korábban nyújtott MFB-hitel egy része, másokban pedig a vevők – mint a gyulai és a pápai húsipari cégeknél az önkormányzat – további közpénz bevetésével kerülnek birtokon belülre. Hasonló fejlemény várható a zárt körben meghirdetett, kizárólag a városi önkormányzatnak vételre felajánlott Székesfehérvári Fűtőerőmű Kft. esetében is.
(HVG)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.