2014. január 3., péntek

Kim Jong-Un, az őrült stratéga



·          

·          

·        


·          

Észak-Koreában a kivégzések rendszeresek. De most a rendszer elsőszámú numerója, Kim Jong-Un elvetette a sulykot. 67 éves nagybátyja kivégzését egy kiéheztett kutyafalkára bízta.
Az elképzelhetetlenül brutális ügy az egész világon rendkívüli sokkot váltott ki.

Míg a korábbi politikai gyilkosságokat kivégzőosztagokkal hajtották végre, most Jangot és öt legközelebbi munkatársát levetkőztetve 120 három napja kiéheztetett kutya elé vetették, amíg mindnyájukat fel nem falták. A nagyfőnök 300 hivatalos személlyel egyenesben követte az egyórás «quan jue» módszert, a kutyák általi kivégzést.
Jang Song-Thaeket, a rendszer második emberét gyorsított eljárással ítélték el összeesküvésért és korrupcióért. A rendkívül jövedelmező szénexport feletti ellenőrzést volt szándékában kezébe venni, egyénként Kim Jong-Un mentora lett, amióta annak apja 2011 decemberében meghalt.

Észak-Korea ásványi kincsekben gazdag, gazdasági aktivitása elsősorban kínai alapanyag-exportra korlátozódik (2,4 milliárd dollár 2012-ben). Pekinget állítólag meglepte az esemény és valószínűleg a kapcsolatok romlani fognak, erre utal, hogy részletes beszámolót publikáltak Kínában.
 (AFP)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.