2014. január 28., kedd

Légisztrájk




Az európai légiforgalmi irányítók szervezete 14 ezer légiforgalmi irányítóhoz intézett felhívást, hogy jan. 29-én közösen tiltakozzanak az Európai Bizottság Egységes Európai Égbolt 2008-as kezdeményezésű programja, illetve a 2015 és 2019 közötti időszakban elvárt irreális teljesítménycélok ellen.
Egy nappal későbbre, január 30-ra az Európai Közlekedési Dolgozók Szövetsége jelentett be megmozdulást, mivel úgy látja, hogy az egységes égbolt miatti változások veszélyeztetik a légiforgalmi irányítók munkahelyeit, a jogszabálycsomag céljai megalapozatlanok, túlzóak, egyértelműen a légitársaságok érdekeit védik. Emellett negatív következményekkel járhatnak a repülésbiztonságra és a légiforgalmi szolgálatok működésére nézve.
A 29-i demonstrációban Olaszország, Portugália, Ciprus és Málta vesz részt, a 30-i megmozdulásban pedig Franciaország, Olaszország, Szlovákia, Csehország és Ausztria légiforgalmi irányítói.
A HungaroControl légiforgalmi irányítói egyelőre nem közöltek hivatalos álláspontot.
Az európai légiforgalmi irányítók szervezete 2013 októberében már meghirdetett egy hasonló akciót, amelyet később visszavont, mert az Európai Bizottság jelezte: hajlandó komolyan tárgyalni a repülésbiztonságot és a költséghatékonyságot érintő kérdésekben, azonban az egyeztetés nem hozott eredményt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.