2014. január 15., szerda

Szavazunk?


Nemsokára. Az EU-párti Fideszre, az EU-párti MSZP-re, az EU-párti Jobbikra, az EU-párti akármelyikre. S ha nem jön össze abszolút többsége, a Fidesz szövetséget köt a másik két erő egyikével kimutava, hogy "összenő az, ami összetartozik".

A magyarországi helyzet nem szakitható ki az általános nemzetközi helyzetből. Nemzeti szuverenitás nélkül nincs népszuverenitás. Lehet akármilyen politikai szinezetű kormány, ha az EU, a nemzetközi tőke intézményének törvényei, szerződései megmaradnak, még egy akármennyire progresszív politika is megvalósíthatatlan. Pontosan ez vezet a fasizálódás felé, a polgári demokratikus értékek megsemmisítése felé (amelyekre pedig szükség van!):
a munkaerő egymással versenyeztetése, a munkabér erodálása, lefelé nivellálása az ország anyagi ereje átjátszása multik, bankok, spekulánsok kezébe, adósságtartozásra (az eu-i szerződések alapja), amely kihúzza a talajt a demokratizálódás alól. 



Ki húz hasznot a multik be- és kivonulásábol a profitnövelésért, a még olcsóbb munkaerőért, és egész iparágak eltűntetéséből? Hát nem a dolgozók, nem a nép. A nemzeti parlamentek – még ha volna is hozzá affinitásuk – sem tudják megakadályozni, az Unio alapszentsége, a szabadverseny miatt nincs mozgástér, a gyengébb gazdaságok védtelenek.

Az Európai Bizottság elégedett, be is szüntette az eljárást Magyaro. ellen a szerződések megsértése miatt, a multik is dicsérik Magyarországot (az elmúlt napokban pl. Bécsben, amikor több vállalati vezető találkozott a kormány képviselőjével) – s kit érdekel az alkotmányos jogok elvétele, a visszamenőleges törvények, a magán-nyugdijpénztárak költségvetési lyukakba tömködése, a rokkantak és fogyatékossággal élők kifosztása, az iskolák központosítása, az új Munkatörvénykönyv, Alaptörvény, a szakszervezetek szétverése, mélyszegénység és éhező gyerekek százezrei, közmunka program - mert 47 ezerből meg lehet élni! -, a Horthy korszak felélesztése, stb?

Eme gyalázatos állapotot az egymás követő és mindenféle színbe öltözött  politikai erőknek „köszönhetjük”, amelyek gátlástalanul elprivatizálták a közvagyont, s mind ugyanolyan reakciós jellegűek mint gazdájuk, az Európai Unió nevű globális intézmény. A hatalmom levő miniszterelnök és pártja egyáltalán nem ”európai integráció-ellenes”, ellenkezőleg: „Magyarország … semmit nem akadályoz, mindent megszavaz, amire szükség van – mondta Orbán. Támadássorozatának vezérhangját az EU utasításai adják meg a „munka világa” és a demokratikus jogok ellen, a költségvetési deficit-, adósságfizetés-, kiadáscsökkentés nevében; s a trojka előírásai szerint sorakozik fel az összes többi tagállam kormánya mellé. A nemzetközi tőkét képviselő EU-IMF-t éppen úgy kiszolgálja mint elődei, mindössze meglehetősen ellentmondásosan a mögötte álló magyar komprádorbuzsoázia érdekében kíván nagyobb szerepet biztosítani. A magyar burzsoázia, noha maga is multinacionális, szerepe elhanyagolható még a magyar gazdaságot tekintve is, de jelentősebb babérokra tör.
Nem a nemzetek együttműködése ellen foglalunk állást, hanem ennek az EU-nak a kereteiben folyó, a nemzetek nemzetközi tőke alá vetése ellen, amellyel szembe kell állítani a szabad nemzetek és népek szabad európai társulását.


Fontoljuk meg alaposan, hová NEM tesszük az X-et.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.