2014. január 3., péntek

Hírek innen is, onnan is


 
Magyarország: az Európai Bizottság küldöttsége elismeréssel fogadta a pozitív makrogazdasági változásokat, és úgy vélte, hogy a magyar gazdasági növekedés gyorsulhat, de felhívta a figyelmet a magán- és államadósság változatlanul magas szintjére, a hitelezés alacsony szintjére, valamint rámutatott a növekedésbarát költségvetési konszolidáció folytatásának szükségességére.Tehát a nem-megszorítások folytatódnak.
Kambodzsa: A rendőrség három munkást megölt egy textilüzemi tüntetésen, ahol közébük lőttek. A munkások a jelenlegi havi 80 dolláros bér helyett minimálisan 160-at követelnek.  
A Hewlett-Packard dec. 31-én bejelentette, hogy 34 ezer munkahelyet szüntet meg (személyzeti állománya 11 %-át), amely 5 ezerrel több, mint korábbi bejelentésében.
A görög Nemzeti Bank ùjabb 2510 munkahelyet szüntet meg, melyhez hozzá kell adjuk a 2010 óta megszüntetett 10.500 munkahelyet.
Közép-Afrikai Köztársaság: a katonai beavatkozás következtében nő a káosz, 70 ezer ember menekült el, ezren meghaltak, állandóak az összetűzések a közösségek között, a Maliból menekülteknek is tovább kellett futniuk. A francia hadsereg által körülkerített fővárosból a lakosság egynegyede menekült el.
Franciaország: általános áremelkedés, közöttük a közlekedésé, az áramé, a postáé, a dohányé, a családi adóé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.