2014. január 30., csütörtök

Röviden





♦  A francia Force Ouvrière (Munkáserő) szakszervezeti tömörülés ötezer aktivistája tüntetett tegnap Párizsban a szigorítások és annak drámai következményei ellen. Főtitkára, Jean-Claude Mailly az «Hollande-Gattaz-tengelyről» (a köztársasági elnök és a munkáltatói szervezet vezetője paktumáról) rántotta le a leplet. Végrehajtó bizottsági döntés alapján más szervezetekhez is fordulva javasolta a márc. 18-i sztrájk kiszélesítését.

  A Mory Ducros szállítási vállalat elnöke fenntartja, hogy az 5000 dolgozóból 2850-et elbocsát, a dolgozók viszont több telephelyét is blokkolják Franciaországban.  

 Görögországban a konzervatív Új Demokrácia és a szocialista PASOK képviselői megszavazták a nemzeti elektromos hálózat (ADMIE) privatizációját az IMF és az EU által rájukmért programja kereteiben.

 Németország. Peter Hartz, a 2000-es évek elején Schröder kancellár ellenreformjainak névadója úgy nyilatkozott, hogy  «a munkanélküliség problémáját nem sikerült megoldanunk, a munkával bíró személyek közönye miatt». 

A magyar miniszterelnök operatív törzs létrehozására kérte a belügyminisztert az ukrajnai helyzet miatt. A visegrádi országok (V4) kormányfőinek szerdai budapesti munkavacsorája után a kormányfő azt is elmondta: közös nyilatkozatot fogadtak el, ami tartalmazza a négy ország javaslatait a helyzet megoldására.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.