2014. január 8., szerda

Franciaország



– A  CGT szakszervezeti tömörülés végrehajtó bizottsága tegnap elutasította a technikai képzésről szóló egyezség aláírását, mivel az a nagyvállalatok kötelességeit és finanszírozási garanciáit csökkenti.


– A GoodYearnál a dolgozók elfoglalták az üzemet, tárgyalások felvételét akarják. A vállalati vezetőket hagyták az üzemből eltávozni.

– A szocialista párt két jelöltjét, Philippe Saurelt és François Fountaine-t Montpellier-ből és La Rochelle-ből kizárta soraiból, mivel azok a párt «disszidenseinek» listáján kívánnak indulni a következő választáson.


– Főként vidéken, nehézségekkel küzdő falusi településeket összekötő mintegy 5000 km hosszúságú 20 vasúti vonalat szüntettek meg.

– François Hollande tegnap az államot «túl nehézkesnek, túl lassúnak, túl drágának» nevezte és 2017-ig 50 milliárd eurós megtakarítást reklamált. Emellett a helyhatóságokat «egyre kibogozhatatlannak» titulálta. Egyházi személyiségeket fogadott a legnagyobb titokban a köztársasági elnök. Párizs érseke, André Vingt-Trois biztosította, hogy «bioetikus kérdések» fognak felmerülni az elkövetkezendő tárgyalásokon.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.