2014. január 5., vasárnap

Franciaország


A kormány és a munkáltatói szervezet (Medef) paktuma: a munkáltatók számára a társadalombiztosítási hozzájárulást csökkenti 35,7 milliárd euróval - munkahelyteremtési ígéretekért cserében…  


A 2014-es első minisztertanácsi ülés megerősítette, hogy a kormány az elnök ígéretének megfelelően tovább szervezi a munkaerő árának csökkentését a vállalatok társadalombiztosítási terheit mérsékelve.


"Egyezséget javasolok a vállalatoknak, felelősségükre hivatkozva. Egyszerű elven alapszik, kevesebb lesz a terhük, kevesebb lesz a kötelezettségük, de ugyanakkor több embert kell felvenniük és több lesz a társadalmi párbeszéd" – mondta a köztársasági elnök dec. 31-én.


A Medef elnöke kommünikében jelezte, hogy kész részt venni a paktum konkrét formájának kidolgozásában, de "gyorsan kell cselekedni, mert sürgős a dolog".

2013-as áron számolva az ajándék 35,7 milliárd eurót ér. A szakszervezetek nyugtalankodnak, mivel a társadalombiztosítás igencsak törékennyé válik, a munkáltatói befizetések csökkentésével ki fog ürülni. Megjegyzik, az eddigi, mintegy 200 milliárdnyi «vállalati segítség» meg sem őrizte a munkahelyeket,  nem is teremtett ùjakat, mindössze a részvényesek meggazdagodására szolgált.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.