2014. január 28., kedd

"Tiborc panaszai"


"Amikor a Fidesz kormány került, adócsökkentést ígért. Egykulcsos adót kaptunk az adójóváírás megszüntetésével, az emberek kétharmada járt ezzel rosszul. A béren kívüli juttatások csökkentek, a cafeteria adózik, nőtt viszont a munkavállalói- és eü-járulék. Több százezer ember kényszerül külföldön dolgozni, mert munkahelyeket ugyan nem tudott teremteni, nem hogy egymilliót, ahogy ígérte, de százezret sem. A szürke-foglalkoztatás miatt tömegek kényszerülnek „vállalkozni”, felemelte az EVA-t 30-ról 37%-ra. A dolgozók számát statisztikailag csak úgy lehet fenntartani, hogy beleszámolják a külföldön dolgozókat, a közmunkásokat, akiknek bérét 61 ezerről 49 ezerre csökkentették (ahogy a munkanélküli ellátást 270 napról 90 napra). 

Annyira csökkentek az adóink, hogy már a telefonálás, a készpénzfelvétel, a sárga csekk befizetése, a pénzátutalás és a pénzváltás is adózik. Az utóbbi meg is duplázódott 1 éven belül, azt meg a jóisten se tudja, hogy a bankbetétek kamatai után vajon miért kell eü. hozzájárulást fizetni.
A legnagyobb érvágás persze az ÁFA 27%-ra történő emelése volt.

Az igaz, az egészségünket próbálják védeni, felemeltétek a chipsek, de még a levesporok adóját is, a dohánytermékekét úgyszintén.
Persze a kórházi várólisták nőttek, a betegek táppénzét 70-ről 60%, a kórháziakét 60-ról 50%-ra csökkentettétek, 30 napon túl pedig a szabadsága is csökken annak, aki ennyi „lógásra” kényszerül. Le a dologtalanokkal: csökkentettétek a rokkantak ellátását, a kétmankós sclerosis multiplexest is munkaképesnek nyilvánítják. 


A rokkantaktól, kisgyerekesektől elvették a trafikokat, és odaadták a haveroknak, azonnal nagyobb hasznot biztosítva törvénykezéssel, de a dohányforgalom egyharmada ma már a feketepiacon bonyolódik le. Sikerült többszörösére emelni a trafikrablások számát (átlátszatlan kirakatok).
Mi szüksége lehet egy bp-i műkörmösnek állami földbérletre, 120 km-re, csak nem az EU-s földalapú támogatás bezsebelése a cél?
A rászorulókat «nem hagyják az út szélén» - belelökik az árokba: az asztmás és autista gyerekek emelt családi pótléka csökkent, ahogy a mozgássérültek közlekedési támogatása is.
Csökkentik a rezsit, szép. Csak az nem szép, hogy a céges fogyasztókra terhelik – tavaly rekordszámú vállalkozás szűnt meg. A szolgáltatóknál pedig elmaradnak a beruházások, karbantartások, elbocsátanak, bért csökkentenek.
Vajon miért is van a metrón hetente – akár többször – üzemszünet? Mit ér a csökkent rezsi, ha megszűnik a munkahely?

Vigyáznak ránk, tudom. Nem hagynak kaszinóba járni, a pénzemet eljátékgépezni, bár most fordult a kocka, igaz? Már nem kell félteni a magyar családokat. Andy Vajna biznisze például egy tollvonással kapott 1,5 milliárd adókedvezményt.
Ja, adó. Országos méretű ÁFA-csalásról kapunk információt, és rá sem mozdulnak. A cukoripar prominense szerint az ország fogyasztásának 90%-a után nem folyik be adó az államkasszába, pedig a vevő kifizeti. Hallgat a Fidesz – hova tűnik el ez a sok milliárd forint? Ki gazdagodik belőle? Ez csak a cukoriparban évente tizmilliárdos nagyságrendű!

Persze, tudjuk, az igazság és az emberek szabadsága a legfontosabb. Kiherélték az Alkotmányt (a nyugdíj pl. már nem jog, viszont ez eltartás a gyerekek kötelessége), az Alkotmánybíróságot, a Munka Törvénykönyvét, a sztrájkjogot. 


Pedagógus nem nyilatkozhat, mert állását vesztheti, a Médiahatóság vezetője rendszeres bírósági elmarasztalás után, bírósági határozatok végre nem hajtását követően kiemelt prémiumot kap.
A köztévén a kritikák nem, csak válaszok jelennek meg, a kiretusálás és a riportok megvágása szokásos eszköz (Lomniczi, Werner Hoyer-Szíjjártó affér, Cohn-Bendit riport, stb.), összeesküvésről beszélnek, függetlenül attól, honnan érkeznek.

Megoldást ígértek a devizahitelesek problémáira. Azokét megoldották, akik zsebből le tudták rendezni.

Hazánk az ezer stadion országa lesz hárommillió koldussal.

Igen, értjük, az ország helyzete a legfontosabb, az áll mindenek felett. Az államadósság 22.728 milliárd Ft-ra „csökkent” (2013 december) a kormányváltáskori 21.749-ről… Az euró árfolyama 300 Ft felett, a CHF-é 250 körül jár - kormányváltáskor az EUR 265-270 között, a CHF 185 Ft körül volt. Ez az egész országot sújtja, hiszen az adósságainkat ennyiért kell megfizetnünk.

MONDD, MIÉRT SZAVAZZUNK EZEKRE?"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.