2013. május 2., csütörtök

“El a kezekkel Algériától!”


Louisa Hanoune (PT algériai Dolgozók Pártja,) feltárja az Algériát fenyegető külföldi beavatkozás veszélyét


 



Louisa Hanoune, a Dolgozók Pártja főtitkára egy tegnapi sajtókonferencián feltárta, hog Algériát súlyos veszély fenyegeti. «Azért hívtuk össze a sajtótájékoztatót, hogy megkongassuk a vészharangot. A Spanyolországba átdobott amerikai katonai erők Algéria ellen irányulnak.»

Az újságírók előtt Louisa Hanoune felolvasta az Agence Europa Press ápr. 22-i publikációját (melyet számos algériai és európai újság is átvett): «Mariano Rajoy kormánya engedélyt adott az USA számára, hogy gyors beavatkozás végett spanyol földre helyezze át csapatait, mely arra az esetre szolgál, ha Algériában «káosz» következne be.  A Moron de la Frontera bázison Sevilla tartományban, Andalúziában a következő napokban félezer speciális erősítés érkezik, az US Navy tengerészeti egységei és 8 amerikai katonai repülőgép képében. Ez az amerikai támaszpont szolgálhat arra, hogy az ország déli részén az általános káoszt megszervezzék a hatalma meghosszabbítására negyedik mandátumával törekvő jelenlegi elnök, Abdelaziz Bouteflika választása közeledtével. A londoni Al Quds napilap információja szerint a spanyol engedély az USA-erők átdobására szokatlanul gyorsan látott napvilágot, Rajoynak néhány nap elég volt, hogy Washington számára zöld utat adjon. A  sietősen  idehelyezett repülők és hadihajók Algériát  fenyegetik, rendszerét akármelyik pillanatban megbuktatva.» (Europa Press, ápr. 22.).

Louisa Hanoune a sajtóértekezletet általános mozgósítással fejezte be: «Az algériai nép másfél milliós mártírt áldozott függetlenségéért. Küzdelmének kontinuitásában általános mozgósításra hívunk. Igen, általános mozgósításra. Az elkövetkezendő napokban nemzetközi szinten is felhívunk mindenkit, aki a népek jogaihoz ragaszkodik az egész világon, hogy folytassanak kampányt. Ma csak egyet lehet mondani: “El a kezekkel Algériától!”».
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.