2013. május 9., csütörtök

Hogy is van?


„Az Európai Unió elvben demokráciákból épül fel, ahol érvényesülni kellene a népszuverenitásnak, vagyis hogy a politikát demokratikus úton hozott többségi döntéssel határozzák meg.
Ezzel szemben a valós helyzet az, hogy választással nem lehet befolyásolni a politikát, mert minden potenciálisan kormányzásra kerülő párt a gyakorlatban ugyanazt a neoliberális gazdaság és társadalompolitikát képviseli, még ha választási retorikájában ettől jelentősen el is tér.” – mondja a szakértő.

”A szocialista, a liberális, és a néppárti (Fidesz) frakciók mögött ugyanaz a nemzetek feletti tőke áll, ugyanazokat a neoliberális érdekeket képviselik kormányra kerülve a hazájukban, - még ha retorikájuk látszólag szemben is áll egymással, és nem túl elegánsan hazudva megkérdezik a választóikat, hogy akarják-e azt.” - mondja egy másik.

Ezzel együtt tény, hogy az EU az USA imperialista tőkéjének szolgálatába állt az intézményrendszerével, a belső szabályain gyakorlatilag csak a globális cégek nyernek - nem keveset a nemzeti tulajdonban álló kis és középvállalkozások kihasználásával is!

"Az atlantizmus (USA-barátság) szánt szándékkal tömeges gazdasági bűncselekményeket követ el egy belterjes globalista kaszt hasznára, ezzel bizonyítva csatlakozását a vezető világhatalom által prédikált ultraliberalizmus elveihez, amelyek az emberi értékeket alárendelik a piaci fundamentalizmusnak."

Na hogy is lesz ez akkor, emberek!l?? Milyen demokráciát hazudtok, milyen választási lehetőséget???

-PA-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.