2013. május 15., szerda

Vélemények


 
 
 
Gáz van

A gáz árának ez évi 10%-os csökkentése valójában 8%-os áremelkedést jelent.  Ám úgy tűnik, hogy a Fidesz-kormányzás alatti a 2010-es árakhoz viszonyítva 56%-os gázáremelést is sikerül a gázszámla csökkentésként kommunikálni.

 Diákok

«Azt gondolom, nem a HÖOK árulta el a diákokat, hanem annak vezetése. Ahogyan sok mozgalmat már a történelem folyamán... Vezetése idén februárban még „gyáva és hazug” lépésnek tartotta a hallgatói szerződés alaptörvénybe foglalását (ekkor még erős volt a hallgatók nyomása, tehát nem tudott más csinálni, mint engedelmeskedni nekik).  A kormány további tárgyalásokat ígért, időt nyert. Közben zsebrevágta a HÖOK-vezetést (ki tudja hogy’ s mit igért) és áprilisban mégis megállapodtak a hallgatói szerződés helyébe lépő nyilatkozatról. Kiss Dávid pedig kifejezett sikerként értékelhette: „jogi értelemben a szerződés megszűnt, helyette egyoldalú nyilatkozatot kell aláírnia a támogatott hallgatónak.”

Persze lehetne példának hozni a Ped. Szaksz. vezetésének szemedszedett árulását is. Ugyanez a kategória... De a megoldás is adva van (persze, nem könnyű: tagjaiknak vissza kell szerezniük ezeket a szervezeteket, hogy az ő érdekeiket védjék, az ő akaratukat képviseljék.»

Rokkantaknak: havi egy csomag cigaretta árával több
Döntött a parlament a fogyatékosok ügyében, júniustól a minimum 18 ezer  525 forintról 19 ezer  500 forintra emelik a fogyatékossági támogatás összegét, a felső határ 22 ezer 800 forintról 24 ezerre nő. Közben újabb, megváltozott munkaképességűeket érintő visszaélések derültek ki.



Úgy kell neked, ellenzék!

http://nepibaloldal.blog.hu/2013/05/04/ugy_kell_neked_ellenzek

 (részlet) ... „Nem csoda, hogy az MSZP támogatottsága tíz éves mélypontra került. A Jobbik pedig a legerősebb ellenzéki párttá válik (így muníciót kapnak a magyargyűlölők is, akik szerint a magyar „fasiszta nép”), igaz, ez sem menti meg attól, hogy legfeljebb csak 20 képviselőt küldhessen a következő törvényhozásba.

Az MSZP – és az előző balliberális kormányokhoz köthető ellenzéki csoportosulások – persze egy könnycseppet sem érdemelnek. Kormányzásuk idején fontosabbnak tartották a külföldi kézben lévő szolgáltatók érdekeit, államilag garantált haszont biztosítani nekik, mint a magyar lakosság érdekében fellépni.

Mindez nem véletlen. A balliberális szellemi elit gondolatvilága termelte ki ezt a „komprádor”, „gyarmatosító” világszemléletet. Hiszen a balliberális-urbánus hagyomány szerint a londoni közgazdászok, brüsszeli bürokraták, washingtoni „szakértők” véleménye legitimebb, mint a „mucsai”, „kolbásszagú”, „mocsárszagú” magyar népé. Egyfajta elitista-technokrata-népmegvető mentalitás lenyomata ez, melyet oly sokszor láthattunk visszaköszönni az elmúlt években az MSZP-SZDSZ politikusai és holdudvara részéről.

Minden olyan intézkedést, mely a nyugati cégek érdekeit sértette volna, „populistának” bélyegeztek, s miközben valami szabad versenyre hivatkoztak, államilag garantálták a nyereséget a külföldi szolgáltatóknak. Ez lenne a szabad verseny, a piac?

Szétlopták az állami javakat (pl. BKV), miközben fokozódó terheket raktak a lakosságra (bizonyos balliberális közgazdászokat és véleményformálókat hallgatva, olvasva már-már úgy tűnik, számukra a megszorítás nem eszköz, hanem maga a cél), s az adósságot is jelentősen növelték. Autópályákon – melyek a korrupció miatt rendkívül drágák voltak – kívül semmi nem épült, a vasút, tömegközlekedés mégis drága lett és lerohadt. A termelő kapacitásokat a „londoni közgazdászok” tanácsaira leépítették, a növekedést hitelekre alapozták – így valósítva meg hazánk újgyarmati sorba süllyesztését.

Semmit nem építettek. Maguknak sem. Orbán Viktor és a Fidesz évtizedes szívós munkával létrehozta a maga háttérbirodalmát: médiát, kutatóintézeteket, utcára kész mozdulni tömeget. A balliberálisok nem építettek semmit, és nem is építhettek! Azért nem építhettek, mert az ő filozófiájuk („az állam rossz gazda”, „mindent eladni, amit lehet”, „a londoni elemzők a mérvadók”) az ürességre és rombolásra épült. Ebből nem is jöhetett ki más, mint a „fogd a pénzt és fuss!” gondolkodásmód és egyfajta kolonizátori attitűd. Most persze csupasz fenékkel állnak, nincsen mögöttük olyan intézményi háttér, mint a Fidesz mögött” ...


 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.