2013. január 28., hétfő

30 ezren tiltakoztak Londonban kórházi sürgősségi osztály és szülőtthon bezárása ellen


 

 


 
Lewisham, London egyik negyedének, az ország egyik legnagyobb kórházáról van szó.

A tüntetésre azon kormányzati bejelentést követően került sor, melyben a kórházi egészségügyi szolgáltatásokat csökkentenék mindössze a legsürgősebb esetek ellátását és szülésznői csapatot hagyva meg. A bezárás tervének hivatalos célja annak az adósság okozta résnek betömése, amely nem is kórházé, hanem a kórházigazgatási szervezeté.  

«A döntés értelmetlen és megfontolatlan», jelentette ki Louise Irvine általános orvos, a «Mentsük meg Lawisham kórházát» bizottság elnöke.

«Nincsen HA, nincsen DE, csak MEGSZORÍTÁSOK vannak» - skandálta a tömeg David Cameron kormányának ellenreformjai ellen, melyek az egészségügyi kiadásokat csökkentik a brüsszeli diktátumok keretében. Kórházi dolgozók, páciensek és egész családok tüntettek együtt ilyen transzparensekkel: «Semmi megnyirbálást!»,  «Itt születtem a lewishami kórházban», «A lewishami kórházban mentették meg az életemet!».

 

Ha a kormány a programot végigviszi, London dél-keleti részének  750.000 lakosa meg kell elégedjen egyetlen sürgősségi osztállyal. «Ha itt egy jó kórházat be mernek zárni, akkor bárhol megtehetik az országban», méltatlakodik egy kórházi orvos. Az egészségügyi miniszter, Jeremy Hunt febr. 1-én kell döntsön a kérdésben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.