2013. január 9., szerda

Bajnai támogatója


2012. február 15. HVG

Több tízmillió forintnyi szponzorpénzzel támogatta Bajnai Gordonék alapítványát a Clinton-közeli Center for American Progress – egyebek mellett ez derült ki abból az interjúból, amelyet a Heti Válasznak adott Szigetvári Viktor, az alapítvány kurátora.
„Nincs egymással szembeállítható MSZP- és Bajnai-forgatókönyv. Ma az MSZP a Fidesszel leginkább konkurálni képes alakulat - szervezeti értelemben is. Ha igent mond Bajnai Gordon a politikai szerepvállalásra, ha nem, a Fidesz leváltására nincs esély a szocialisták nélkül, még jó ideig ott van a helyzet kulcsa" - mondja a csütörtökön megjelenő Heti Válasznak adott interjújában Szigetvári Viktor.

A Bajnai egykori kabinetfőnökeként, valamint a Haza és Haladás Alapítvány kurátoraként ismert elemző szerint azonban tévednek Mesterházy Attiláék, ha azt hiszik, hogy az inga automatikusan visszalendül, és Orbán hibái az MSZP malmára hajtják a vizet - vagyis elég a baloldalinak elnevezett választókkal kommunikálniuk.

A volt kabinetfőnök az interjúban cáfolta, hogy külföldről pénzelt politikai alternatívaképzés folyna Magyarországon, elismerte viszont: a Clinton családhoz közel álló Center for American Progress agytröszt néhány tízmillió forinttal már támogatta a Haza és Haladás Alapítványt. „Tudom, erős a politikai szándék, hogy ezzel inszinuáljanak minket, de mi inkább büszkék vagyunk rá" – fogalmazott az interjúban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.