2013. január 8., kedd

"Munkások a Munkásokért"


Aktivista kiskáté 1.rész: Általános kérdések

 


ÁLTALÁNOS KÉRDÉSEK

§  Megint egy új szervezet? Hirtelen a semmiből előbukkant aktivisták? Kik vagytok?

Mi, különböző szakszervezeti és politikai szervezetekhez tartozó aktivisták, akik megállapodtunk egymással, hogy egymás nézeteinek tiszteletben tartása mellett egységesen képviseljük a társadalom napi szinten kirabolt, kizsákmányolt, a hatalommal szemben senki által nem képviselt, a napról napra élő bérmunkás tömegek, és az önhibájukon kívül szerencsétlenné tett munkanélküliek, az elszegényített vidéki és városi emberek önvédelmi harcát.

§  Fizetett aktivisták? Szalonforradalmárok?

Mi munkások vagyunk, akik naponta hajnalban  kelnek, vagy éjjeli sötétben dolgoznak, akiket fagyban vagy éppen forróságban ipari gázok mérgeznek, akik napjainkat újkori rabszolgaként töltik, akik minden hónapban remegnek az éhbérükért, akik szemlesütve teszik a családi asztalra a napi megélhetéshez is kevés alamizsnát. Mi munkások vagyunk a munkásokért!

§  Mit tehettek a munkásokért? 

Közös cselekvéssel életre kell hívni a kapitalista kiéheztetés szenvedőinek valós érdekvédelmét, és kritikai példát mutatva életet kell lehelni azokba a szervezeti formákba, amelyeknek mindez feladatuk lenne. Ezt szervezzük.

§  Miben különböztök a jelenlegi politikai mozgalmaktól, pártoktól?

Mi nem vagyunk új párt és nem vagyunk szavazatgyűjtő politikai mozgalom. Aktivisták csoportja, akik közös cselekvésre szólítják munkástársaikat. Akciócentrum, amely önvédelmi mozgalommá szervezi a védteleneket, a képviselet nélkül maradt tömegeket.

§  Hitelesebbnek gondoljátok magatokat, mint a jelenlegi politikai mozgalmak, pártok?

Hitelességünket nem kívánjuk szavakkal bizonygatni. Szándékunk világos, egyszerű és tiszta. A rendszerváltás óta eltelt 22 év bebizonyította számunkra, hogy hiába várunk másokra, önmagunkat kell megvédenünk, mert mások nem teszik ezt meg helyettünk.

§  Na de mit vártok a munkásoktól?

Cselekedjünk végre együtt! Közös fellépéssel változtassuk valódi, hatékony érdekképviseletté csoportunkat. Fogjuk össze a már létező társadalmi érdek-képviseleti szervezeteket, teremtsük meg a hiányzókat! Minél többen nyilvánítsák ki csatlakozási szándékukat! Juttassák el közleményünket minél több érintetthez! Fogalmazzuk meg együtt a szándékunkat, követeléseinket! Támogassák akcióinkat, segítsék ötletekkel és aktív részvétellel! A közösségünk erejével szerezzünk érvényt követeléseinknek! Legyünk ott az utcán, a gyárakban, a munkahelyeken! Elég volt a kiszolgáltatottságból! Ne hagyjuk, hogy elszigeteljenek, egymás ellen fordítsanak minket! Az érdekeink közösek. Tisztes megélhetés, igazságos, szabad és mindenki számára élhető haza! Csatlakozzanak! Keressenek minket! Számítsanak ránk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.