2013. január 29., kedd

A diákmozgalom mögött a diákok állnak


 


 

Hallgatói Hálózat, 2013.jan.28.

A Hallgatói Hálózat üdvözli, hogy a Magyar Nemzet kiderítette: mindenki végzi a dolgát. Mi sem természetesebb annál, hogy az X Kommunikációs Központ civilek kommunikációját segítő non-profit szervezetként civilek kommunikációját segíti, a közösségszervezők pedig közösségszervező workshopokat tartanak, amin a Hallgatói Hálózat aktivistái is részt vesznek.

Abban viszont tévedtek, hogy a hat pont teljesült volna. A reform se nem átgondolt, se nem az érintettek bevonásával történik, a keretszámok és a finanszírozás kérdésében továbbra is csupán átgondolatlan kormányzati ígéretek hangzottak el, az egyetemi autonómia kérdésében és az esélyegyenlőség biztosításában valódi előrelépés nem történt.

Mivel a Hallgatói Hálózat és az Oktatói Hálózat rendszeresen jelenik meg közösen a sajtóban, valójában az volna a baj, ha nem lennének egyeztetések a szervezetek között. Az OHA liberális és nem liberális tagjaival egyaránt tartjuk a kapcsolatot.

Mint az a Magyar Nemzet cikkéből is kiderül, a tiltakozásokat februárban folytatjuk, amennyiben a követeléseink teljesítésére nem kapunk kormányzati garanciát. Ezt január 7-e óta mi is minden fórumon hangoztatjuk.

Semmi sem bizonyítja jobban pártfüggetlenségünket, mint hogy a Magyar Nemzet sem talált semmilyen olyan jelet, ami ennek az ellenkezőjére utalna. Még a hálózat belső, bizalmas levelezése alapján sem, amelyből szelektíven és kontextusából kiemelve idéztek.

Az Országos Felsőoktatási Egyeztető Fórum további működésére valóban javaslattal éltünk, hogy az érintett szervezetek együtt hatékonyan tudják képviselni az oktatás ügyét, de semmit sem szeretnénk kevésbé, mint átvenni a HÖOK helyét. A Hallgatói Hálózat nem akar és nem fog bürokratikus, hivatalos érdekképviseleti szervezetté válni.

Mindezeket az információkat nem titkoljuk, szívesen álltunk volna a Magyar Nemzet munkatársainak rendelkezésére, amennyiben kérdéseikkel megkerestek volna minket és nem az információk kerülőúton való megszerzésére fordítottak volna energiát.

Az újságírók további tényfeltáró munkáját segítendő, összegyűjtöttünk néhány, a Hallgatói Hálózat és a pártok kapcsolatára utaló további bizonyítékot. Összeállításunkat olvasói levélként elküldjük a Magyar Nemzet, a Magyar Hírlap és a Heti Válasz szerkesztőségének is.

«Savanyú változat» :


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.