2013. január 5., szombat

Bilderbergek


Miről is tárgyalhatott 2012 nyarán a Bilderberg csoport?

 

Figyelemre méltó anyagra bukkantunk a francia „Les moutons enragés” („A veszett birkák”) c. honlap egyik most elmúlt évi publikációjában, A kutatók függetlensége c. kollektíva aláírásával.

 

A Virgíniai (USA) Chantilly-ben, a Fehér Háztól negyven kilométernyire tartotta 2012 évi találkozóját a világ leghatalmasabb embereinek az ötvenes években megalakult, a világ dolgait sokáig titkosan tárgyaló ún. Bilderberg-csoportja. A május 31 és június 3 közötti tárgyalás érdekes egybeesést mutatott a Brüsszeli Bizottság tavaly nyári drasztikus megszorító intézkedéseinek elindításával.

   A Bilderberg csoport önmagát mindig „Európai-Amerikai fórum”-ként határozza meg, és minden bizonnyal ez a legfőbb jellemzője, összevetve a Trilaterális Bizottsággal, amely évi összejövetelét éppen egy hónappal korábban rendezte Tokióban. Az AXA vezérigazgatója, Henri de Castries elnökségével vagy 145 résztvevővel zajlott a konferencia. A Huffington Post május 31-i cikkének címe, Bilderberg 2012: Global Leaders Gather for Shadowy Conference At Virginia Hotel (Világvezetők gyülekeznek homályos konferenciára a virgíniai szállóban), és szóvá tette a találkozót biztosító példátlan intézkedéseket. A The Guardian pedig így írt: „Bilderberg 2012: a technokraták előtérben az idei konferencián”, és jelezte a CIA intézkedéseit tekintettel egy Occupy Bilderberg kollektíva jelentkezésére. Ugyancsak május 31-én Daniel Estulin honlapja közzétett egy „Bilderberg egy ’összeesküvési valóság-show’” című jegyzetet, utalva egy korábbi interjújára. Ugyanekkor azonban a francia médiumok roppant hallgatagok maradtak, pedig ezt az összejövetelt egy igen befolyásos vezér elnököli, a Francois Hollande személyes barátja, ráadásul a résztvevők között ott találjuk az OMC, a Kereskedelmi Világszervezet vezérigazgatóját, a francia „szocialista” Pascal Lamyt. Vagy például Anoushesh Karvart, a francia CFDT szakszervezet, a Terra Nova folyóirat emberét. De figyelem! Éppen ekkor, a találkozó idején tette közzé az Európai Bizottság „A stabilitásért, a növekedésért és a foglalkoztatásért szóló ajánlásait” 2012-2013-ra. Az Európai Unió intézményeihez tartozó személyek között, ott találjuk a 2012-es Bilderberg találkozón Joaquin Almuniát, az Európai Bizottság alelnökét és a Verseny kérdéseiért felelős Európai Megbízottat, Karel de Gucht, a Kereskedelemért felelős Európai Biztost, Neelie Kroest, a Numerikus Társaságért felelős Európai Biztost, valamint a Külső Akciókért felelős Európai Szolgálat főtitkárát, Pierre Vilmont. Tehát, konkrétan, miről is kellett vitatkozni a Bilderbergben az Európai Unió országainak helyzetével kapcsolatban? Vajon milyen érdekek érvényesülhettek ezen a tárgyaláson?

 

Hadd jelezzük: ma már nem tartják titokban a csoport résztvevőinek nevét. Ha kíváncsi vagy, lásd (érdemes):   http://www.bilderbergmeetings.org/participants2012.html

Jó böngészést!

S.J.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.