2013. január 24., csütörtök

Petíció a tisztességes elbánásért


Petíció a tisztességes elbánásért     
 


A Pedagógusok Szakszervezete három évvel ezelőtt leváltotta és állásából elbocsátotta Dr. Pécsi Ágnes alelnököt, aki  azóta  ugyan jogerősen megnyerte munkaügyi perét a PSZ-szel szemben, ám a szakszervezet vezetése mégsem fizette ki a bíróság által számára megítélt munkabérét, egyévi járandóságát.

Pécsit Ágnest azt követően választották alelnöknek, miután  a Lengyel Gyula Kereskedelmi Szakközépiskola tanáraként magát a kerítéshez láncolva tiltakozott iskolája bezárása ellen, és évekig küzdött a megmentéséért. Alelnöki tisztségébôl a  2010. februári kongresszuson hívták vissza, a hivatalos indoklás szerint etikai okokból, mivel többször is szembehelyezkedett a PSZ elnökségének határozataival, és - úgymond - "nem tartotta tiszteletben az elnök vezető szerepét". Eltávolításának hátterében azonban a költségvetésekről, a szakszervezeti vagyonról szóló elszámolás s az érdekvédelmi tevékenység hiányosságainak számonkérése áll.

Galló Istvánné, a PSZ elnöke szerint a megítélt járandóságot pedig egy külön számlára helyezték el, mivel a másodfokú bíróság "slendrián" ítéletet hozott, amelyből nem derült ki, hogy az alelnöknek megítélt egy évi bért bruttóban vagy nettóban kell érteni, s egyébként sem értenek egyet az ítélettel, ezért fordultak a Kúriához».


Bármely munkáltató elítélendő, ha alkalmazottját utcára teszi annak jogos járandósága nélkül, bosszút esküszik ellene és munkaügyi perben jogerős ítéletet nem hajt végre. Szakszervezeti, érdekvédelmi szervezet esetében pedig különösen megengedhetetlen, hogy ezen felül nemcsak az tagsága pénzét herdálja az évekig tartó bírósàgi eljárásokban, hanem kockáztatja magának az érdekvédelemnek is a hitelét.

A fentiekkel egyetértve tiltakozom és tisztességes elbírálást követelek Pécsi Ágnes számára.

..........    (Név és elérhetőség)

Eljuttatandó: somijudit@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.