2013. augusztus 3., szombat

Egyre jobb...


 
 


Gyöngyösön a Procter&Gamble (P&G), a mintegy 19 milliárd forintból új üzemet hoz létre.

Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára: „jelentősen hozzájárul az ország exportteljesítményének, és versenyképességének növeléséhez. Ahhoz, hogy a P&G jó befektetési környezetnek tartja Magyarországot, hozzájárult a többi között a munkát támogató szja-rendszer mellett az innovációra fókuszáló támogatási rendszer, és Európa legrugalmasabb munka törvénykönyvének megalkotása”.

Tehát a P&G multinacionális vállalat majd fellendíti a mi exportunkat, nem a sajátját, a mienket! Növeli a GDP-t! Na, de a magyar export több mint háromnegyedét külföldi tulajdonban lévő vállalatok termelik meg! A vámunió miatt ebből állami bevétel nincs, az adókedvezmények miatt befizetése arányaiban még a kis- és középvállalatoknál is kisebb. Növelni fogja a versenyképességet, egyre jövedelmezőbb kínálattal szolgálja ki a fizetőképes keresletet?

Na és, hogyan lehetséges a jövedelmezőség növelése? A multiknak közpénzekből nyújtott támogatással, a dolgozók párját ritkító munkaügyi jogfosztottságával, mely biztosítja az alacsony bért, a lázadozás hiányát, a rugalmasságot, melynek következtében rövid, határozott idejű szerződést kaphatsz minimálbéren, tizenkétórázhatsz, hétvégén is dolgozhatsz túlórapótlék nélkül, szabadságodról a cég dönt, stb. 

Úgy mutatják be a  rabszolgaságot, mintha az maga lenne a szabadság. A létbizonytalanság biztosítja az egyén folyamatos kontrollálását. A „krónikus szakmai bizonytalanság”, a prekaritás így lett «esély arra, hogy megújítsd magad”. S a munkatörvénykönyv gyalázatából is így lett erény...



 



 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.