2013. augusztus 20., kedd

Röviden


Ma Magyarországon 4,2 millió állampolgár létminimum alatt, másfél millió honfitársunk pedig szegénységben él. Egyre többen könyörögnek a facebookon az életükért, mint két beteg ember, akik albérletben laknak, jövedelmük: rokkantsági ellátás havi 28.405 Ft, szociális segély havi 21.735 Ft. Mások egyszerüen meghalnak. «Rohadt ország, rohadt kormány, rohadt ellenzék» írja egy facebook-os.


A fideszközeli Áder János köztársasági elnök - a fideszes miniszterelnök javaslatára - 2013. augusztus 19-i hatállyal kilenc évre kinevezte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökévé a fideszközeli Karas Monika Zsuzsannát.


Be nem jelentett politikai demonstráció miatt a közösségi közlekedés több járata is módosítva közlekedik a fővárosban, az Astoria csomópontot a demonstrálók "elfoglalták" - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) aug.20-án  délután. Az MTI tudósítója a helyszínről azt jelentette: a Haza Nem Eladó Mozgalom több száz szimpatizánsa leült az úttestre.


A kormány minden segítséget megad az ISD Dunaferr Zrt. létszámleépítésében érintett dolgozóinak, a cégre szükség van - hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfőn Dunaújvárosban a cég vezetésével folytatott személyes egyeztetést követően.


Szakszervezetet hoznak létre a pályakezdő és diák munkavállalók; az új szervezet célja, hogy egy speciális réteg érdekeinek védelmére is kiterjedjen a munkavállalói érdekképviselet - közölte a Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) ifjúsági tagozata csütörtökön az MTI-vel.

Franciaország fél százalékos GDP-növekedést tudott felmutatni az idei második negyedévben – a munkahelyek elvesztése folytatódik. Belgiumban 10 éven belül soha nem volt ekkora a munkanélküli ráta. A recesszióval küzdő déli államok sorába csatlakozott Hollandia, miután a héten közzétett GDP-adatok a nyugat-európai ország elhúzódó recessziójáról árulkodtak a folyamatos költségvetési megszorítások miatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.