2013. augusztus 14., szerda

Sztrájk a Sparnál?


 

A Spar élelmiszerlánc dolgozói sztrájkbizottságot alakítottak, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) pedig a munkavállalók nevében bíróságon támadta meg a Sparnál érvényben lévő kollektív szerződést


Megelégelték a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. munkavállalói "a velük szemben elkövetett jogtalanságokat", és a vállalatnál működő KDFSZ-alapszervezet munkavállalói sztrájkbizottságot alakítottak – közölte a szakszervezet. A bérezésükkel elégedetlen dolgozók megfogalmazták sztrájkköveteléseiket, és felkérték a KDFSZ elnökségét a sztrájktárgyalások lefolytatására.

A szakszervezet hivatalosan eljuttatta a munkavállalók követeléseit a vállalat vezetőinek – olvasható a közleményben. "Amennyiben a sztrájkkövetelések vonatkozásában nem sikerül egyezségre jutni a Spar vezetésével, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete a követelések elérésének érdekében sztrájkot szervez a munkavállalók kezdeményezésre" – írták.

A sztrájktól függetlenül a KDFSZ bíróságon támadta meg a Sparnál érvényben lévő kollektív szerződést, mert "a munkavállalókat teljes egészében kiszolgáltatta a munkáltató irányában".  A szakszervezet hozzátette, hogy törekszik a tárgyalásos úton történő megegyezésre, és közvetít a munkavállalók és a munkáltató között.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.