2013. augusztus 30., péntek

"Nyugdíjak, társadalombiztosítás, ellenreformok – visszavonni!"


 


POI, francia Független Munkáspárt



Az Európai Unió követel: «Franciaország a jó irányba haladó strukturális reformok útjára lépett. De nem halad elég gyorsan. Bátrabban kell nyugdíjrendszeréhez nyúlnia». És ismét hivatkozik a «versenyképességre» (Olli Rehn, az Európai Bizottság alelnöke aug. 25-én)

Aug. 26. Jean-Marc Ayrault min.elnökkel találkozva a Medef munkáltatói szervezet elnöke, Pierre Gattaz gratulál: «Érdekes nyitás történt a munkaerő ára csökkentése felé». A munkáltatók szociális terheinek csökkentéséről van szó.

Aug. 27. A munkáltatói és szakszervezeti képviseletek kétnapos találkozója után Ayrault bejelenti, hogy  «tovább kell majd dolgozni». A nyugdíjhoz szükséges biztosítást 43 évre emelik.

De a nyugdíjasokat sem kímélik, a nyugdíj indexálását hat hónappal elcsúsztatják, a rendszert  «egyénre akarják szabni» tönkretéve az aktívak-nyugdíjasok közötti szolidaritást!

Szept. 5-re jelzi a kormány a teljes nyugdíjreformot.  18-án tárja a minisztertanács, október elején pedig a parlament elé.
A nyugdíjreform a társadalombiztosítás elleni támadás részeként folyik az új európai szerződés, a TSCG keretében, amelyet François Hollande ratifikáltatott.

Egyetlen célja van: a tőkés osztály érdekeinek védelme.

A munkásmozgalomnak csak egyetlen válasza lehet: ezeket az ellenreformokat vissza kell vonni,  egyesülni kell a munkásellenes politikával szemben! Munkásnagygyűlés szept. 28-án!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.