2013. augusztus 8., csütörtök

S még mindig Ózd...


(Szociáldemokraták és baloldali szimpatizánsok közössége)


Nyakó levele Pintérnek az ózdi vízhelyzetről:

 

 "Kormányzati szervek, így az Ön felügyelete alá tartozó Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat is közleményben hívja fel a lakosság figyelmét arra, hogy hőségriadó van az ország egész területén. A harmadfokú - vörös riasztás - egy emberként mozdította meg az országot, a híradásokban hosszú perceken keresztül láthatjuk és hallhatjuk, hogy hol, kik, mennyi vizet osztottak szét a rászorulóknak ebben a tikkasztó hőségben.

 Tudomásom szerint az országban egyedül Ózd város polgármestere tartja fent azt a döntést, amely korlátozza a lakosság közkifolyókon keresztül történő ivóvízellátását harmadfokú hőségriadó idején is.

 
Tisztelt miniszter úr!

 
A hőségriadót meghosszabbították, pokoli nappalok és éjszakák várnak az ország lakóira. Szerintem ma már Ön előtt is nyilvánvaló, hogy Ózdon katasztrófahelyzet alakult ki az elmúlt napokban, hiszen a településen az ivóvíz-korlátozás miatt a teljes lakosságot érintő közegészségügyi, járványügyi problémák léphetnek fel.

 Biztos vagyok abban, hogy ezt meg lehet és meg is kell előzni. Abban is biztos vagyok, hogy Önnek és a hatáskörébe tartozó kormányzati szerveknek ezzel kapcsolatban kötelezettségei vannak.

 
Kérem, teljesítsék a kötelességüket!

 
Várom azonnali válaszát.

 
Nyakó István,

 
Ui.: Kérem, nyílt levelemet ne tekintse írásbeli kérdésnek - hiszen arra 15 napon belül kell válaszolnia - és ne tekintse udvariatlanságnak se, de most nincs olyan parlamenti műfaj, amelyet halaszthatatlan esetben igénybe lehet venni."

 

 

 MAGYARÁZAT:

 Az már világos, hogy senki sem érti Nyakó levelét..

 
Nem hivatkozik, csak tájékoztat, és óvatosan kér – még útmutatást sem ad arra hogy mit : „Kérem, teljesítsék a kötelességüket!”

 
Csakhogy a kormányzati - önkormányzati szervek „kötelességeit” ebben a tárgyban épp az a törvény határozza meg, ami alapján a vizet most elzárták, vagy korlátozták!!!

 
Ezt a törvényt viszont - ami a kötelességeket meghatározza- az MSZP alkotta! (Lehet hogy Nyakó is megszavazta!) Éppen abban a szellemben, és azzal a konkrétan meghatározott céllal, ahogy most az azt ózdi önkormányzat alkalmazza!!

 
Ergo, Nyakó óvatosan bár, de törvénytelenségre, a hatályos törvény megszegésére akarja rávenni Pintért. Az meg – a rendőrdiktatúra jellemvonásainak megfelelően – annak vonzatában fog cselekedni a törvény ellen, hogy remél-e valamiféle politikai hasznot a törvényszegésért.. Ha igen, kétségtelen hogy akár új közkutakat is szereltet fel Ózdon!! Ha nem, elég ha szó nélkül hagyja a levelet.

 
Tudom, kemény dolog 13 ezer nyomorgó; szomjazó; szenvedő ember sorsáról így hideg logikával véleményt írni. De rá kell mutatni: ez a helyzet az MSZP nélkül sohasem jöhetett volna létre!

 A korábban kormányzó, a vonatkozó törvényt megalkotó MSZP nélkül, ma nem ítélnék el az ózdi önkormányzatot a nemzetközi sajtóban, nem tiltakoznának a nemzetközi jogvédő szervezetek, a megvalósult emberi sok sok szenvedésről nem is beszélve! Az MSZP nélkül ma nem lenne eszköze senkinek efféle borzalom elkövetésére.

 
A „takarékos kormány” „olcsó, kis állam” társadalmi következményeit - amit az MSZP ma is vezérelvének tekint – teljes vertikumában feltárja ez a közjáték: világosan látható, nyomon követhető benne a folyamat, amit a rotáló kormányok egymást követve, egymás tevékenységére építve a lakosság ellen végrehajtotak, és végre is fognak hajtani! Nemzetközi szervezetek ide vagy oda, a pénz a lényeg, nem az ember!

 Ha hagyjuk!

 

 Ceterum censeo: a politikai osztálynak mennie kell!

 MUNKÁSOKAT A PARLAMENTBE!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.