2013. február 17., vasárnap

Mi történik az Ócsán épülő lakópark körül?


  

 

A házat igénylő családok alkalmasságát a Máltai Szeretetszolgálat vizsgálja és bírálja el olyan szempontok alapján, mint: a család jövőképe, közösség építő beállítottsága.

 

"Fontos, hogy a kiválasztottak érezzék: az élet az egymással való kapcsolatban bontakozik ki" Kozma Imre, a Máltai Szeretetszolgálat elnökének szavaival.  A kiválasztás feltételeinek egyikéről – közösségbe illő emberek-e a jelentkező családok – nem derült ki, hogy milyen szempontokat vesznek figyelembe ennek kivizsgálásakor, de  "depressziós, összeesett ember nem kell ebbe a közösségbe".

 

Fontos szempontnak tartja Soltész Miklós, szociális ügyekért felelős államtitkár azt, hogy a jelentkező rendelkezik-e kezdeményezőkészséggel, valamint az önfenntartáshoz szükséges képességgel.

 

Ócsán a lakóparki házak négyzetméterenkénti ára 522 ezer forintra jön ki (a faluban pedig pl. 26 millióért háromszintes, 250 négyzetméteres, melléképületekkel ellátott, közművesített ingatlant lehet vásárolni.

 

A Belügyminisztérium ígéretével ellentétben nemt A+ energiaosztályú épületeket építenek, hanem – C kategóriás, a minimál követelményeknek megfelelő lakások épülnek.

 

Amennyiben az Ócsára költözött családok zárolt ingatlanát a bankok nem tudják értékesíteni egy éven belül, a bajbajutottak nem maradhatnak a lakóparkban.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.