2013. március 4., hétfő

A háború és a kizsákmányolás ellen


 

Ahogy tudtok is róla, Maliban háború folyik az ún. terrorizmus ellen Franciaország vezetésével, s ebben Magyarország is részt vesz.
A katonai beavatkozási azután kezdődött, amikor a líbiai «felkelők» a számukra számolatlanul özönlött fegyverrel szétszéledtek - és nagyon is jól tudni, hogy milyen politikai erők késztetésére résztvesznek Mali feldarabolásában, algériai célpontok megtámadásában, az imperializmus erőinek szorgalmazására. Azon országok kormányai, amelyek ebben a szégyenletes históriában osztoznak, saját országaikban megszorítást megszorításra halmoznak a kizsákmányolást növelve (a nemzetközi tőke intézménye, az EU parancsára), de nem sajnálják sem a pénzt, sem az emberéletet, hogy az e térségben található hallatlan természeti kincsekre a multinacionális vállalatok piszkos kezüket rátehessék. Párhuzamosan a beavatkozással saját nemzeteik ellen is bűnöket követnek el.
2013 júniusában tanácskozik a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet, ezt az alkalmat szeretnénk nemzetközi szinten felhasználni arra, hogy együtt kimondjuk minden országban:
 elég a kizsákmányolásból, elég a háborúból!

(Aláírás: Louisa Hanoune, az algériai Dolgozók Pártja főtikára, A. Sidi Saîd, az UGTA szakszerv. tömörülés főtitkára, a Nemzetközi Egyetértés, a Munkás Hirlap körül tömörülő aktivisták)

Kérdés Hozzátok, mit tudnánk tenni együtt, ha mégoly szerény eszközeinkkel is annak érdekében, hogy részt vegyünk a háború és kizsákmányolás elleni demonstrációban?


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.