2013. március 7., csütörtök

Forrósodó hangulat


Tiltakozók a Fidesz-székház előtt



A pécsi Széchenyi téri bányásztüntetésen egykori bányászok, szakszervezeti vezetők tiltakoztak a kormány bányászjuttatásokat érintő változtatásai ellen.

A felszólalók közül Szemán István, a Bányászok Érdekvédelmi Kulturális Egyesületének volt alelnöke fogalmazta meg legmagvasabban, mire készülnek, s emlékeztetett rá, az, hogy egy lakossági fórumon egy volt bányász pofonvágta Polics József komlói polgármestert, csak az első lépés volt.

„Egyet kérünk és semmi mást: állítsák vissza változtatás nélkül a 23/1991-es kormányrendeletet az egyes bányászati dolgozók társadalombiztosítási kedvezményeiről. Erre március 21-éig adunk időt. Ha ez nem történik meg, a komlói pofon a kezdés volt; akkor bele kell verni a fejükbe, hogy mit kér a bányásztársadalom” – mondta. „Ma a fiatalok bementek a Fidesz-székházba, kérdem én: ha mi, bányászok megyünk be, akkor mi lesz ott? Ha nem engednek be a kerítésen, alábújással is be tudunk menni, rájuk robbantjuk az épületet, ha ez így folytatódik. Meg kell állítani ezt a szemét, mocskos bandát, mert elveszíted a gyermekedet, az életedet, éhen döglesz” – ordította a volt bányász indulatosan.

 

Mindig így indul, először várnak arra, ami jár nekik, aztán szeliden kérik, majd indulatosan és a végén felfedezik, hogy nincsenek egyedül és együtt vágnak neki…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.